DOPRINOS BOLJEM KVALITETU VAZDUHA BEOGRADA: Rekonstruisana kotlarnica Narodnog pozorišta

Novosti online

23. 03. 2022. u 12:36

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na rekonstrukciji kotlarnice u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde se nakon 30 godina konačno izbacuje mazut iz upotrebe, što će doprineti boljem kvalitetu vazduha u centru Beograda.

ДОПРИНОС БОЉЕМ КВАЛИТЕТУ ВАЗДУХА БЕОГРАДА: Реконструисана котларница Народног позоришта

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Vujovićeva je radove obišla zajedno sa predsednikom Skupštine grada Beograda Nikolom Nikodijevićem, upravnikom Narodnog pozorišta Svetislavom Goncićem i izvršnom direktorkom za snabdevanje toplotnom energijom Beogradskih elektrana Ivanom Joksimović.

- Danas sam obišla radove na realizaciji izuzetno značajnog projekta za Beograđane i najvažniju ustanovu kulture u Srbiji. Narodno pozorište se 30 godina greje na mazut, a po završetku radova, preći će na sistem daljinskog grejanja. Već u sledećoj grejnoj sezoni, višedecenijski problem zagađenja iz ovog izvora će biti rešen, kako za 700 zaposlenih, za građane koji žive u neposrednoj blizini, tako i za hiljade ljudi koji svakodnevno prolaze pored Narodnog pozorišta, jer se ustanova nalazi u centru grada – rekla je Vujovićeva.

Prema njenim rečima, projekat je dobar primer zajedničkog rada, jer se realizuje na inicijativu Narodnog pozorišta, i uz podršku Ministarstva kulture, Grada Beograda i Beogradskih elektrana.

Vujović je istakla da je za rešavanje problema aero-zagađenja potreban čitav set mera, koje Ministarstvo zaštite životne sredine sprovodi širom Srbije.

- Slušali smo građane, znamo šta treba da radimo i imamo plan za unapređenje životne sredine. Nastavljamo da menjamo kotlarnice širom Srbije, da pošumljavamo, a obezbedili smo i subvencije za električna i hibridna vozila. Imamo odličnu saradnju sa Gradom Beogradom, i juče smo potpisali šest ugovora za projekte zamene kotlarnica u dva vrtića na Savskom vencu, Sportskom centru Voždovac, osnovnoj školi i domaćinstvima na teritoriji opštine Zvezdara, objektu opštine Rakovica i drugima koji su u nadležnosti lokalne samouprave. Važno je da svakim projektom ili akcijom unapređujemo kvalitet i podižemo svest građana o značaju zaštite životne sredine – rekla je Vujovićeva.

BONUS VIDEO:

SNS U RESNIKU: Uređivanje prostora oko jezera na Međunarodni dan reka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)