ARHITEKTONSKI IDENTITET: Izložba studentskih radova inspirisanih japanskom kulturom u Kući kralja Petra

A. V. V.

11. 03. 2022. u 18:26

IZLOŽBA radova studenata arhitekture pod nazivom "Arhitektonski identitet: Suši akademija" biće otvorena u utorak, 15. marta, od 18.00 časova u Kući kralja Petra Prvog na Senjaku. Posetioci će sve do 22. marta biti u prilici da pogledaju umetničke radove i makete akademaca koje se bave različitim temama i interpretacijama japanske kulture, na više lokacija u Beogradu.

АРХИТЕКТОНСКИ ИДЕНТИТЕТ: Изложба студентских радова инспирисаних јапанском културом у Кући краља Петра

Kuća kralja Petra Prvog

- Neki od radova uključuju kulturni centar i restoran u donjem gradu beogradske tvrđave, bave se prenamenom celog gradskog bloka u donjem Dorćolu, plutajućom strukturom (fabrikom vasabija) na ušću Save u Dunav, aktivacijom podzemnih laguma na Kosančićevom vencu, uvođenjem strukture pirinčanih polja na Adi Ciganliji - navodi se u najavi izložbe.

Ova izložba radova Arhitektonskog fakulteta predstavlja rezultat međunarodne saradnje između ovog univerziteta, Ambasade Japana u Republici Srbiji i Fakulteta za nauku i tehnologiju Univerziteta Keio iz Tokija.

Pored izloženih radova, posetioci će moći da se upoznaju i sa procesom uspostavljanja prijateljskih odnosa između Srbije i Japana i diplomatskom prepiskom kralja Milana I Obrenovića i japanskog cara Meiđija, započetu 1882. godine nakon sticanja nezavisnosti Srbije na Berlinskom kongresu 1878. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama