U SUSRET "FAJNAL FORU" : Beograd spreman za organizaciju velikih sportskih takmičenja

J.D.

11. 03. 2022. u 16:50

BEOGRAD je spreman za organizaciju velikih sportskih takmičenja kao što su Međunarodno atletsko dvoransko prvenstvo i Fajnal for, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

У СУСРЕТ ФАЈНАЛ ФОРУ : Београд спреман за организацију великих спортских такмичења

Privatna arhiva

Nikodijević je podsetio da će se međunarodno atletsko dvoransko prvenstvo održati od 18 do 20. marta, a Fajnal-for od 27. do 29. maja, i da je Beograd kao domaćin uvek spreman za ovako velika takmičenja.

– Svetsko prvenstvo koje će biti održano sledeće nedelje je najveći svetski događaj posle Olimpijskih igara u Pekingu. Sve pripreme su gotove i radujemo se što će više od hiljadu sportista koji su ispunili normu doći na ovo prvenstvo za koje je 150 zemalja akreditovalo svoje novinare. Ovim ćemo poslati jednu divnu sliku iz Beograda u svet – naglasio je Nikodijević.

Predsednik gradskog parlamenta je izjavio da je Beograd ponovo domaćin Fajnal fora u košarci, a da je to takmičenje iz 2018. godine, čiji je domaćin Beograd tada bio, ocenjeno kao najbolje ikada organizovano.

– Upravo iz tog razloga je i Evroliga odlučila da ove godine dodeli domaćinstvo Beogradu jer znaju da možemo u kratkom vremenskom periodu da organizujemo dobar događaj, a Beogradska arena je opremljena svom neophodno tehnikom za održavanje tako velikih događaja. Očekujemo veliki broj turista i navijača kao i 2018. godine, kada su nam svi hotelski kapaciteti bili popunjeni, a nema razloga da tako ne bude i ove godine – poručio je Nikodijević.

On je najavio da će mnogi svetski poznati klubovi igrati u Beogradu i da će to biti pravi spektakl. Što se tiče uslova za organizaciju ovog takmičenja, oni su indetični kao i 2018. godine, tako da je Beograd spreman da dočeka i veliki broj stranih gostiju.

– Što se tiče epidemioloških mera, one u celom svetu popuštaju, ukinute su kovid propusnice, a verujem da će situacija u maju biti stabilizovana i da ćemo imati jedan pravi košarkaški spektakl – zaključio je Nikodijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista