BEOGRAD PREDSTAVIO INVESTICIONE PLANOVE Radojičić: Postoji ogroman potencijal za dalja ulaganja

Tanjug

23. 02. 2022. u 15:56

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić učestvovao je danas na prezentaciji investicionih potencijala Beograda u Rimu u predstavništvu Konfindustrije.

БЕОГРАД ПРЕДСТАВИО ИНВЕСТИЦИОНЕ ПЛАНОВЕ Радојичић: Постоји огроман потенцијал за даља улагања

Foto Tanjug

- Italija je drugi najznačajniji trgovinski partner naše zemlje sa razmenom od 3,35 milijardi evra u 2020. godini. Naša saradnja je u usponu i postoji ogroman potencijal za dalja ulaganja italijanskih investitora u naš grad- rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je rekao i da su italijanski privrednici posebno zainteresovani za ulaganja u IT sektor, razvoj dualnog obrazovanja, zaštitu životne sredine i infrastrukturne projekte. Predstavnici Konfindustrije pohvalili su dosadašnju saradnju sa srpskim privrednicima i istakli prepoznatljivost Beograda kao velikog investicionog centra koji se snažno razvija.

-Beograd je danas predstavio velike rezultate koje smo ostvarili u prethodnom periodu i planove za naredni, uključujući metro, izgradnju velikih infrastrukturnih projekata, sanaciju deponije u Vinči, razvoj turizma, izgradnju nekretnina i posebno razvoj agrobiznisa, koji je interesantan našim italijanskim partnerima. Važno je naglasiti da je Grad Beograd održao kontinuitet razvoja koji je započet u prethodnom mandatu, a siguran sam da će tako biti i u narednom periodu- zaključio je Radojičić.

BONOS VIDEO:

VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije