DOBIĆE PUT DO KUĆA POSLE TRI DECENIJE: Problem meštana Ulice Rada Brankovića iz Ostružnice pred rešenjem

S. Vidačković

14. 02. 2022. u 11:48

KONAČNO se nazire kraj dugogodišnjim mukama meštana Ulice Rada Brankovića iz Ostružnice, koji su duže od deceniju prinuđeni da pretrčavaju preko duple pune linije Obrenovačkog puta.

ДОБИЋЕ ПУТ ДО КУЋА ПОСЛЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Проблем мештана Улице Рада Бранковића из Остружнице пред решењем

Foto Z. Jovanović

Oni skoro tri decenije mole za kilometar saobraćajnice do centra sela. Kako su nam rekli žitelji, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je završila projekat, dopis je upućen u Vladu, odakle uskoro očekuju rešenje, odnosno da ovaj put dobije "potvrdu" da je od javnog interesa. Time se stiču uslovi za radove.

Prema rečima Nikole Todorovića, jednog od žitelja Ulice Rada Brankovića, koji se godinama, uz Kosana Brzanovića u ime stanovnika kraja sa nesvakidašnjim problemom obraćao svim nadležnim institucijama nebrojeno puta, predviđeno je da se izgradi nedostajući deo saobraćajnice, koji bi izlazio na pijacu i stari Obrenovački drum.

- Direkcija je radila na tome da se uradi ulica po planu detaljne regulacije kroz centar Ostružnice, i u toku je odvajanje po katastarskim parcelama - priča Todorović. - Sada je sve na Vladi, nadamo se da će taj put postati od javnog interesa, kako bi što pre počelo rešavanje problema. Godinama čekamo da se nešto desi, do nas nisu mogli ni Hitna, ni vatrogasci.

On podseća da u Ulici Rada Brankovića ima oko 30 kuća, gde žive meštani raznih uzrasta. Problem je što ulica duga 950 metara, koja je bila predviđena detaljnim urbanističkim planom, a koja bi spojila ovo naselje sa centrom Ostružnice i tako sa putem, nikad nije urađena. Iako je predviđena.

Foto Z. Jovanović

Žitelji su automobilima prelazili put ka Obrenovcu preko duple pune linije, a pešaci godinama gaze četiri saobraćajne trake kako bi stigli do domova. Ljudi su se godinama bunili, o svom problemu pisali su svima, od predsednika opštine Čukarica, do predsednika Republike. Nadležni su sve vreme prebacivali problem s jednih na druge a sada su, tvrde ljudi, pokazali zainteresovanost da se ovo što pre reši.

BILI ODSEČENI OD SVETA

U JANUARU prošle godine izlaz iz ove ulice na Obrenovački put bio je blokiran stubićima, po nalogu i rešenju inspektora za puteve. Ta odluka je doneta zbog "osiguranja bezbednosg saobraćaja jer priključak na državni put nije bio legalan", objasnili su tada iz "Puteva Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna