ALPINISTI UKLONILI DEO FASADE: Posle pisanja "Novosti", prolaz ispred Kondine 26 opet bezbedan (FOTO)

M. STANOJKOVIĆ

11. 02. 2022. u 08:40

NADLEŽNE ekipe juče su, posle pisanja "Novosti", uklonile komad fasade sa zgrade u Kondinoj 26 na Starom gradu, koji je predstavljao opasnost za prolaznike.

АЛПИНИСТИ УКЛОНИЛИ  ДЕО ФАСАДЕ: После писања Новости, пролаз испред Кондине 26 опет безбедан (ФОТО)

Alpinista rešio problem, Foto D. Milovanović

Parkirani automobili ispred ulaza, koji su bili prepreka za izvođenje radova, uklonjeni su, a alpinisti su se popeli na krov i bezbedno obrušili zid koji je visio.

Posle nekoliko pokušaja da u lancu nadležnosti alarmiraju nadležna preduzeća i službe da izađu na teren, stanari pomenute stambene zajednice uspeli su da reše problem. Kako za "Novosti" objašnjava prinudni upravnik na ovoj adresi Ljubiša Banovački, sada mogu da odahnu, jer je kamenica spuštena na zemlju.

Foto D. Milovanović

- Zahvaljujući tekstu u vašem listu, nadležna preduzeća su nam pomogla da bezbedno spustimo komad fasade - navodi Banovački.

- U toku prepodneva, obezbedili smo prilaz, a aplpinisti su se popeli na vrh zgrade. Dobro je da je ovaj slučaj imao pozitivan ishod.

Kako su se uverili reporteri "Novosti", nakon što su nadležne ekipe obavile svoj posao, na teren su izašli i radnici "Gradske čistoće" kako bi pokupili šut i osposobili parking mesta i prilaz zgradi.

Foto D. Milovanović

Nekoliko dana stanari i upravnik zgrade u Kondinoj 26 pokušavali su da raspletu klupko nadležnosti i privole gradska preduzeća da svako u svom domenu reaguje. Vozači su se danima oglušavali o molbe da se ne parkiraju na tom mestu, jer je nebezbedno, ali i obezbede neophodan slobodan prostor za uklanjanje kamenice.

"Parking servis" do juče nije mogao da reaguje i pošalje "pauka" da skloni automobile, jer nisu imali nalog za tako nešto.

Foto D. Milovanović

"Gradsko stambeno" izlazilo je na teren, ali su im ruke bile vezane jer prostor oko zgrade nije bio slobodan za njihovu alpinističku akciju. Nalozi su u međuvremenu, izdati, na zadovoljstvo i stanara i prolaznika.

REAGOVALA OPŠTINA STARI GRAD

OPŠTINA Stari grad, je kako navode nadležni u njoj, posle upoznavanja sa problemom, reagovala i inicirala da službe izađu na teren.

- Na našu inicijativu, iskoordinisali smo ekipe koje imaju opremu za to, jer su nam se građani obratili sa tim zahtevom i problemom - navode u GO Stari grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista