PREDŠKOLCI SADILI JELKE: Akcija "Zelenila" i vrtića "11. april"

J.D.

03. 02. 2022. u 15:51

JAVNO komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” danas je zajedno sa decom iz Predškolske ustanove „11. april” organizovalo tradicionalnu sadnju jelki sa busenom, saopštili su iz ovog preduzeća.

ПРЕДШКОЛЦИ САДИЛИ ЈЕЛКЕ: Акција Зеленила и вртића 11. април

Zelenilo

Jelke su zasađene na uglu ulica Marka Čelebonovića i Norveške na Bežanijskoj kosi.

Svake godine „Zelenilo” daje mogućnost građanima koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, da jelke donesu u njihove rasadnike i zasade ih na površinama gde je planirana sadnja, što su oni u velikom broju i učinili i ove godine.

Mališani iz vrtića „Zvezdana prašina” danas su od stručnjaka iz „Zelenila” naučili kako se pravilno sadi drveće i zbog čega je važno čuvati biljke i ostali živi svet koji nas okružuje.

Zainteresovanost dece za zelenilo i životnu sredinu uopšte, te vaspitača i same predškolske ustanove, koja se uvek vrlo rado odaziva pozivu na ovakve zajedničke aktivnosti, daje nadu da će deca i kada porastu voditi brigu o svom okruženju, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama