GERONTODOMAĆICE I U GROCKOJ: Od ponedeljka proširena usluga Sekretarijata za socijalnu zaštitu

J.D.

21. 01. 2022. u 15:57

GERONTODOMAĆICE će od ponedeljka dobiti i građani Grocke, pa će tako u svim beogradskim opštinama biti dostupna služba pomoći u kući, koju obavlja 680 domaćica za stare osobe.

ГЕРОНТОДОМАЋИЦЕ И У ГРОЦКОЈ: Од понедељка проширена услуга Секретаријата за социјалну заштиту

Beoinfo

U cilju poštovanja protivepidemijskih mera i instrukcija, Grad je snabdeo gerontodomaćice dovoljnom količinom zaštitne opreme, i to maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju.

- Ljudima koji koriste ovu uslugu pomoć mnogo znači, pogotovo u vreme pandemije, imajući u vidu da su usamljeni u svoja četiri zida - rekla je Nataša Stanisavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu. - U ovom trenutku 2.402 osobe koriste ovu uslugu, a prema podacima, samo u prestonici je pre nekoliko godina na gerontodomaćicu čekalo više od 1.000 korisnika, a sada se taj broj smanjio na oko 600 starih osoba.

Samo u prošloj godini zaposleno je 75 novih gerontodomaćica, a u planu nam je da ove godine bude u radni odnos primljeno još novih gerontodomaćica. Najveći broj onih koji koriste uslugu pomoći u kući je starosti između 70 i 80 godina i njima je ova pomoć dragocena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)