TOPLI NAPITAK I OBROK ZA SUGRAĐANE BEZ KROVA NAD GLAVOM: Otvoren Prihvatni centar u naselju Medaković

Марија Стевановић
Marija Stevanović

10. 12. 2021. u 13:08

SUGRAĐANI bez krova nad glavom privremeni dom moći će tokom hladnih dana da pronađu u naselju Medaković.

ТОПЛИ НАПИТАК И ОБРОК ЗА СУГРАЂАНЕ БЕЗ КРОВА НАД ГЛАВОМ: Отворен Прихватни центар у насељу Медаковић

Beoinfo

U Privatnom centru koji je otvorendanas čekaće ih topli napitak, obrok i paket garderobe.

- Važno je da postoji ovakav centar jer ne žele svi ljudi koji žive na ulicama da prihvate uslugu i mogućnost smeštaja u instituciju. Kako ne bismo ostavili ljude bez ikakve pomoći, otvorili smo ove prihvatne centre, ali da bi se neko sklonio sa ulice, mora da postoji saglasnost te osobe - rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Tokom prošle godine otvorena su tri ovakva prihvatna centra, od kojih je centar u Solunskoj ulici radio tokom cele godine.

- U tom centru je pružena mogućnost kupanja i obavljanja higijenskih potreba - navela je sekretarka. - Privremeni centri organizuju u saradnji sa Crvenim krstom. Ukoliko građani žele da doniraju, potrebno je da pozovu Crveni krst kako bi saznali šta je u tom trenutku najpotrebnije. Vreme dolaska za korisnike je od 12 do 14 sati jer im samo prepodnevno radno vreme nije odgovaralo, a u zavisnosti od potrebe radiće i tokom naredna dva meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama