OTVOREN TURNIR KOŠARKAŠA U KOLICIMA: Grad Beograd pružio podršku sportistima

G. N.

20. 11. 2021. u 17:06

TURNIR košarkaša u kolicima otvoren je juče u Velikoj dvorani Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta. Prvom kolu Međunarodne NLB wheel lige prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je rekao da Grad ima veoma dobru saradnju sa Savezom i Paraolimpijskim komitetom Srbije, te da je važno da se ovakvi turniri podrže.

ОТВОРЕН ТУРНИР КОШАРКАША У КОЛИЦИМА: Град Београд пружио подршку спортистима

Privatna arhiva

- Košarka u kolicima je perspektivna u smislu širenja i jačanja na našim prostorima. Ona je nacionalni sport, a mi smo u košarci prepoznatljivi kao jedna od najuspešnijih nacija u svetu. Tako da je dobro da pružimo podršku sportistima koji na ovaj način imaju priliku da se potpuno socijalizuju - naglasio je Mladenović.

Predsednik Saveza košarkaša u kolicima Vladimir Kuzmanović je rekao da ova međunarodna liga traje već 14 godina, a da ove godine ekipa Singidunum Crvena Zvezda zastupa Srbiju.

- Beograd je organizator prvog turnira u ovoj godini, tako da je ovo početak sezone. Prvi put u ovom regionu napravljeno je da jedan klub košarkaša bude umrežen sa košarkašima u kolicima. Tu smo da promovisemo ovaj najatraktivniji paraolimpijski sport - naveo je Kuzmanović.

Učesninci turnira su KKK Singidunum Crvena Zvezda, KKK OSI Paramont iz Podgorice, KKK Zadar i ŽSI POK Ljubljana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina