OTVOREN TURNIR KOŠARKAŠA U KOLICIMA: Grad Beograd pružio podršku sportistima

G. N.

20. 11. 2021. u 17:06

TURNIR košarkaša u kolicima otvoren je juče u Velikoj dvorani Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta. Prvom kolu Međunarodne NLB wheel lige prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je rekao da Grad ima veoma dobru saradnju sa Savezom i Paraolimpijskim komitetom Srbije, te da je važno da se ovakvi turniri podrže.

ОТВОРЕН ТУРНИР КОШАРКАША У КОЛИЦИМА: Град Београд пружио подршку спортистима

Privatna arhiva

- Košarka u kolicima je perspektivna u smislu širenja i jačanja na našim prostorima. Ona je nacionalni sport, a mi smo u košarci prepoznatljivi kao jedna od najuspešnijih nacija u svetu. Tako da je dobro da pružimo podršku sportistima koji na ovaj način imaju priliku da se potpuno socijalizuju - naglasio je Mladenović.

Predsednik Saveza košarkaša u kolicima Vladimir Kuzmanović je rekao da ova međunarodna liga traje već 14 godina, a da ove godine ekipa Singidunum Crvena Zvezda zastupa Srbiju.

- Beograd je organizator prvog turnira u ovoj godini, tako da je ovo početak sezone. Prvi put u ovom regionu napravljeno je da jedan klub košarkaša bude umrežen sa košarkašima u kolicima. Tu smo da promovisemo ovaj najatraktivniji paraolimpijski sport - naveo je Kuzmanović.

Učesninci turnira su KKK Singidunum Crvena Zvezda, KKK OSI Paramont iz Podgorice, KKK Zadar i ŽSI POK LJubljana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)