BLOKIRALI MAŠINE, PA DOBILI ASFALT: Žitelji dela naselja Vrčin nakratko obustavili radove na obnovi glavne ulice

J. D.

18. 11. 2021. u 08:13

STANOVNICI mesne zajednice Kasapovac iz Vrčina blokirali su juče mašine i onemogućili im da počnu da rade na asfaltiranju glavne ulice Kosmajskog odreda u ovom gročanskom naselju.

БЛОКИРАЛИ МАШИНЕ, ПА ДОБИЛИ АСФАЛТ: Житељи дела насеља Врчин накратко обуставили радове на обнови главне улице

Asfaltiranje u Kasapovcu, Foto D. Milovanović

Na ovaj potez su se odlučili nezadovoljni odlukom da Ulica Đure Pucara, koja je jedna od poprečnih, ostane bez asfalta. Naime, prema njihovim rečima mnoge sporedne ulice su rekonstruisane, dok je ova uska saobraćajnica, za koju su sami nedavno rešili i imovinsko-pravne odnose, samo nasipana tucanikom.

Kako bi se ova situacija rešila, rukovodstvo opštine Grocka na čelu sa predsednikom Draganom Pantelićem je odmah reagovalo.

- Hitno smo izdali nalog da pomenuta ulica bude asfaltirana, kako bi uslišili zahteve građana, ali i kako bi se završili radovi koji su bili planirani da juče budu urađeni u Kasapovcu - ističe Pantelić.

Sat vremena nakon početka blokade ulice i zaustavljanja radnika da sa mašinama prođu kroz selo, građani su se povukli nakon datog obećanja.

Meštani podsećaju da njihova ulica nije mogla da bude u prvom planu za asfaltiranje jer je prelazila preko privatne a ne državne parcele. U međuvremenu, samo su našli vlasnika na kojeg se vodi parcela, uredili papire kod notara, a zatim zahtev za sanaciju kolovoza predali Direkciji za izgradnju grada Beograda.

Opština Grocka je nedavno završila radove na asfaltiranju Savske ulice u Kasapovcu u dužini od 650 metara. Radovi su sprovedeni od raskrsnice sa Kragujevačkim putem, čije deo je takođe uređen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)