ODLUČUJE TUŽILAŠTVO: Zaustavljeno dalje rušenje vile na Vračaru iz enciklopedije srpske arhitekture

Š. M.

16. 11. 2021. u 06:47

NA gradilištu u ulici Internacionalnih brigada 47 na Vračaru, gde su u subotu zaustavljeni radovi na rušenju predratne vile juče nije bilo radnika, uverili su se reporteri našeg lista.

ОДЛУЧУЈЕ ТУЖИЛАШТВО: Заустављено даље рушење виле на Врачару из енциклопедије српске архитектуре

Objekat je napravljen 1930. godine, , Foto: Printskrin

Kako su za "Novosti" rekli u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, inspekcijski postupak trenutno se vodi pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom.

Na pitanje zašto inspekcija nije reagovala ranije, kad je na primer, skidana ograda odnosno pojedini elementi sa zgrade, odgovor nismo dobili.

Oko objekta sagrađenog 1930. godine za inženjera Miloša K. Antića, koji je ušao u enciklopediju srpske arhitekture, postavljena je crvena traka na kojoj piše da je gradilište zatvoreno uz objašnjenje da investitor nije imao dozvolu za rušenje. Na mestu ove vile u Internacionalnih brigada 47 planirana je gradnja trospratnice sa četvrtim, povučenim spratom.

Kako je naš list već pisao, nekoliko udruženja sa Vračara, kao i stanovnici ovog dela grada organizovali su proteste ispred vile kako bi skrenuli pažnju na skrnavljenje naselja Kotež-Neimar.

PAUZA

CELINA Kotež-Neimar bila je upisana u Evidenciju nepokretnosti pod takozvanom prethodnom zaštitom do decembra prošle godine, a nadležni su najavili da će novi elaborat biti završen do kraja ove. U ovom pravnom vakuumu, koji traje godinu dana, mnogobrojni investitori pokušavaju da umesto starih kuća izgrade nove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)