PONOVO VOZILI PREKO HUMKI: Huligani oskrnavili masovnu grobnicu u okviru spomen-parka Jajinci

M. S.

18. 10. 2021. u 11:41

GRUPA huligana ponovo je juče skrnavila masovne grobnice nedužnih žrtava turirajući svojim vozilima kroz spomen-park Jajinci.

ПОНОВО ВОЗИЛИ ПРЕКО ХУМКИ: Хулигани оскрнавили масовну гробницу у оквиру спомен-парка Јајинци

Foto Novosti

Tim povodom oglasili su se i iz Muzeja žrtava genocida istakavši da se na taj način grubo remeti dostojanstvo grobnih mesta stradalnika. Kako se navodi u njihovom saopštenju, skrnaveći grobove svojih nevino postradalih predaka skrnavimo sećanje na njih, obesmišljavamo njihovu žrtvu, a sebe osuđujemo na trajnu sramotu.

- Masovne grobnice u okviru stratišta u Jajincima bezmalo svakodnevno koriste za piknik, sportske aktivnosti, šetanje kućnih ljubimaca, organizovanje auto-trka, dečjih rođendana, ali i kao izletište namenjeno sunčanju i odmoru - kažu u Muzeju žrtava genocida. - Sve one koji svojim anticivilizacijskim postupcima skrnave grobna mesta desetina hiljada jajinačkih stradalnika, pozivamo da pažljivo pogledaju fotografije brutalnog pogubljenja naših predaka u Jajincima i da se uzdrže od skravljenja.

Spomen-park Jajinci, stratište na kom su Srbi, Jevreji i Romi stradali u Drugom svetskom ratu, bio je poligon za vožnju i nedolično ponašanje mnogo puta, o čemu su "Novosti" redovno izveštavale.

Početkom septembra, jedna Beograđanka park je iskoristila kao mesto za sunčanje na kome je boravila u kupaćem kostimu, zbog čega je takođe reagovao Muzej žrtava genocida, a "Novosti" su objavile i njihov apel gradskim ocima da se postaraju za spomen-park.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a