POČELO GREJANJE: "Elektrane" zvanično, na maksimumu, toplo do 15. aprila

G. N.

15. 10. 2021. u 22:47

GREJNA sezona zvanično je počela u petak. Posle osam dana toplih proba, i velikih problema sa instalacijama u stambenih objektima, koji su deo sistema "Beogradskih elektrana", od petka je pogon upaljen i tako će biti sve do 15. aprila.

ПОЧЕЛО ГРЕЈАЊЕ: Електране званично, на максимуму, топло до 15. априла

Foto N. Fifić

Kako uverava direktor preduzeća Rade Basta, obezbeđena je dovoljna količina energenata.

Sugrađani su, osim hladnih radijatora tokom prethodnih dana imali problema i sa uspostavljanjem veze sa Dispečerskim centrom. Na strpljenju, Beograđanima je u saopštenju zahvalio direktor.

- Hvala svima koji su u proteklih nekoliko dana imali strpljenja da sačekaju nekoliko minuta duže kako bi prijavili reklamaciju. Obezbeđena je dovoljna količina svih energenata neophodnih za stabilno funkcionisanje preduzeća. Beograđani neće osetiti posledice energetske krize koja pogađa svet - naglasio je Basta.

Foto N. Fifić

Period toplih funkcionalnih proba, zaposleni u preduzeću iskoristili su da otklone nedostatke na distributivnoj mreži.

Primera radi, žitelji Vrtlarske ulice u Zemunu nisu se ni danas ogrejali zbog radova na gašenju kotlarnice i povezivanja na novoizgrađeni toplovod. Kako nam je posvedočio jedan od upravnika stambenih zajednica, radnici su na terenu i obećano je da će tokom današnjeg dana, ili najkasnije sutra, početi isporuka toplotne energije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)