MUZEJ GRADA MOGU OBNAVLJATI I STRANCI: U Konaku Kneginje LJubice skup povodom 118 godina institucije

Anica Z. Klisurić

16. 10. 2021. u 06:47

UKOLIKO u našoj zemlji ne bude bilo izvođača koji će ispuniti sve stroge uslove za rekonstrukciju zgrade Muzeja grada Beograda, nije isključena mogućnost da se animiraju svetski ponuđači koji bi izveli ovaj posao.

МУЗЕЈ ГРАДА МОГУ  ОБНАВЉАТИ  И СТРАНЦИ: У Конаку Кнегиње Љубице скуп поводом 118 година институције

SVEČANOST Stojanović i Vesić, Foto Z. Jovanović

Ovo je na proslavi 118. godišnjice Muzeja grada, u Konaku kneginje Ljubice, najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Grad je za ovaj posao izdvojio 25 miliona evra tokom tri godine, koji čekaju da se na konkurs javi adekvatan izvođač - rekao je on.

Ugovorom iz 2007. godine između Grada i Ministarstva odbrane Muzeju je dodeljena zgrada u Resavskoj ulici, nekadašnja Vojna akademija. Tender za rekonstrukciju ovog objekta objavljen je tokom ove godine, ali je privremeno obustavljen jer se javio samo jedan izvođač.

- Ovaj izvođač radova mora da dokaže da ispunjava sve uslove koji važe u konkursu i koji su izuzetno strogi - rekao je Goran Vesić. - Ukoliko ne bude ispunio očekivanja, biće raspisan novi tender. U planu je i da animiramo strane kompanije koje bi mogle da obave rekonstrukciju ovog spomenika kulture.

Povodom Dana Muzeja grada juče je iskazana zahvalnost svim prijateljima ove institucije. Slavomir Stojanović dobio je priznanje za doprinos kulturi. Zahvaljujući se na nagradi,  Stojanović je ukazao da je nagrada velika čast i da je to kruna njegovog 36 godina dugog stvaralaštva.

Zahvalnost direktorke

JELENA Medaković, direktorka Muzeja, zahvalila je svima jer, kako je navela, Muzej ne bi bio to što jeste i toliko uspešan da nije bilo podrške, posebno Grada Beograda i zamenika gradonačelnika, kao i sekretara za kulturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri