PRAZNIK ZA SVE GENERACIJE: Atraktivan doček Nove godine u prestoničkim lokalima

Promo

14. 10. 2021. u 08:00

DOČEK Nove godine je jedan od najomiljenijih i najiščekivanijih praznika tokom godine, naročito kod mlađe populacije.

ПРАЗНИК ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Атрактиван дочек Нове године у престоничким локалима

Foto K. Mihajlović

Deca mu se raduju jer su novogodišnji pokloni i priča koja ih prati najlepši deo odrastanja. Mladi, pak, jedva čekaju prazničnu groznicu zbog euforije koja im godi, ali i provoda po žurkama koji očekuju nakon završene školske godine i zimskog semestra na fakultetima. 

Starijima je doček Nove godine vreme kada će okupiti porodicu za prazničnom trpezom. Uživanje uz omiljeni TV program ove godine bi mogao da zameni doček Nove godine u omiljenoj kafani. Ukoliko zdravstvene mere budu u skladu sa očekivanjima stručnjaka, ugostiteljski objekti će pružiti interesantne programe za doček. 

Domaća jela i domaća muzika

Najveći broj ljudi voli da doček Nove godine provede na tradicionalan način, uz domaću hranu i domaću narodnu ili zabavnu muziku. To ujedno i opredeljuje najveći broj ugostiteljskih objekata za tradicionalan meni koji podrazumeva roštilj, predjela u vidu domaćih suhomesnatih proizvoda i sira, domaća vina i rakije. 

Muzički sastavi najčešće sviraju tipično „kafanski“ repertoar, uz poneku novu pesmu koja se trenutno vrti na radio i TV stanicama. Ovakav doček Nove godine je provereno dobar jer je provod zagarantovan uobičajenim izborima za većinu ljudi. 

Klubovi sa živim svirkama

Beogradski klubovi imaju svake godine sve bolju ponudu živih svirki. Lokalni kover bendovi obrađuju trenutno najpopularnije pesme zabavne, rok i R´N´B muzike. Klubska scena podrazumeva i gostovanja najvećih DJ zvezda iz zemlje i regiona koje privuku najviše mladih ljudi. 

Bogata klubska scena je godinama unazad razlog za posetu većeg broja turista iz drugih gradova, ali i regiona. Popularni muzičari donekle menjaju percepciju Beograda kao prestonice narodne muzike u metropolu koja ima scensku ponudu poput Berlina, Londona ili Amsterdama. 

Važna informacija za sve koji planiraju da najluđu noć dočekaju u nekom od prestoničkih klubova je da se rezervacije otvaraju već od početka decembra. Većina klubova je par dana pred novu godinu već puna i slobodna mesta za doček su retkost. Zato mislite na vreme i organizujte svoje društvo, ali i prevoz do kluba i nazad prvog januara. Osoba koja će razvoziti društvo kući nakon dočeka treba da se suzdrži od konzumacije alkohola u skladu sa preporukama nadležnih organa, kao i planova za kontrolu vozila. Ili, uvek imate opciju da iznajmite vozilo sa vozačem i ne razmišljate o ovom problemu.

Splavovi nikada ne izlaze iz mode

Doček Nove godine na splavu je iz godine u godinu izbor mnogih Beograđana. Novogodišnja noć na splavovima ima brojne prednosti poput već uigrane atmosfere, iskusnih konobara i hostesa naviknutih na gužve. Zapravo, deluje da su se beogradski splavovi tokom cele godine za nama pripremali za doček Nove godine kao što se Brazilci pripremaju za karneval.

Za vreme novogodišnjih praznika imajte na umu da je rezervaciju potrebno zatražiti par nedelja dana unapred. 

Nova godina i praznici koji je prate su verovatno najlepši period za Beograđane jer je grad prepun lepih iznenađenja. U njima prednjače upravo lepi beogradski lokali sa svojom posebnom atmosferom, mešavinom svečanosti, opuštenosti i veselja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!