OPREZ OKO STARIH SPOMENIKA: Zbog Zadušnica, ulaz automobilima na sva prestonička groblja zabranjen do 15 sati

G. N.

09. 10. 2021. u 08:51

JKP "Pogrebne usluge" upozorilo je sugrađane da se prilikom posete počivalištima za Zadušnice, ne naslanjaju na spomenike pokojnika kako bi se izbegle povrede.

ОПРЕЗ ОКО СТАРИХ СПОМЕНИКА: Због Задушница, улаз аутомобилима на сва престоничка гробља забрањен до 15 сати

SAVET "JKP Pogrebno" savetuje da se na groblje dolazi gradskim prevozom, Foto N. Skenderija

Kako kažu, stručne službe preduzeća su tokom redovne kontrole utvrdile da ima dosta obeležja koja su nestručno podignuta, dotrajala i nestabilna.

Iz preduzeća napominju da u slučaju pada spomenika, odmah obaveste upravu.

- Prema Odluci o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju, o održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja na njima, staraju se isključivo njihovi korisnici, porodica i srodnici - podsećaju nadležni.

- Vlasnici nestabilnih spomenika upućuju se da se u najkraćem roku jave upravi groblja radi dogovora o sanaciji spomenika.

Istovremeno sa ovim upozorenjem, iz "Pogrebnog" apeluju na sugrađane da za odlazak na groblja za Zadušnice, koriste gradski prevoz umesto svojih automobila. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile danas i sutra.

Danas u periodu od 7 do 15 sati, ulaz motornim vozilima biće onemogućen na Centralnom groblju, Zbegu, Orlovači i Lešću. Sat kasnije zabrana će biti na snazi na groblju Nova Bežanija. Sutra će kapije za ulaz motornim vozilima na Centralno i groblje Zbeg biti otvorene od 7 časova do 17.30, na Orlovači i Lešću od 7 do 10.30 i od 15 časova do 17.30. Isti period važiće i za groblje Nova Bežanija.

OBEZBEĐEN PREVOZ NAJSTARIJIH

ZA posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane danas su na Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji, najvećim gradskim grobljima, obezbeđena tri minibus vozila, koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima od 7.00 do 15.00 časova, od ulazne kapije groblja do najudaljenijih parcela.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri