RUSKA ETNO-RADIONICA U GROCKOJ: Koncert sutra u Rančićevoj kući

J.D.

22. 09. 2021. u 16:44

RUSKA etno-radionica "Drugie berega" gostuje sutra u okviru muzičkog programa "Muzička bašta" Centra za kulturu Grocka, u Rančićevoj kući.

РУСКА ЕТНО-РАДИОНИЦА У ГРОЦКОЈ: Концерт сутра у Ранчићевој кући

Privatna arhiva

U saradnji sa OŠ "Ilija Garašanin", "Drugie berega" predstaviće đacima izvornu narodnu kulturu Rusije, i to od ruskog plesa i izvođenja pesama uz pratnju narodnih instrumenata, do kreativne radionice "Ruska tradicionalna lutka" i izrade narodnih ruskih lutaka za decu.

Ovaj sastav sastoji se od pet članica, koje potiču iz Rusije, a žive u Srbiji. Kako kažu, u našu zemlju su došle iz različitih razloga, ovde su se srele i upoznale, pri čemu su se u Rusiji bavile folklorom i etnografijom, pevale u ansamblima i studirale etnomuzikologiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina