PRIJAVE DO 17. SEPTEMBRA: Grad finansira vantelesnu za 100 parova sa jednim detetom

B.B.

02. 09. 2021. u 15:31

GRAD Beograd je raspisao javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje troškova postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja za parove sa jednim detetom. Prijave se mogu podneti do 17. septembra. Za ove namene iz gradske kase biće izdvojeno 30 miliona dinara.

ПРИЈАВЕ ДО 17. СЕПТЕМБРА: Град финансира вантелесну за 100 парова са једним дететом

Novosti

- To znači da će 100 parova sa sekundarnim sterilitetom, koji već imaju jedno dete, a proteklo je najmanje četiri godine od ustanovljenog problema sa začećem, dobiti finansijsku pomoć Grada za postupak vantelesne oplodnje - rekao je gradonačelnik Radojičić.

- Cilj nam je da pomognemo parovima koji žele da prošire svoju porodicu, a imaju problem sa začećem. Podrška porodici je jedan od strateških prioriteta Grada i siguran sam da ćemo i na ovaj način bar jednim delom uspeti u tome. Uslov je da majka, u godini u kojoj podnosi prijavu, ne sme biti starija od 42 godine.

Parovi koji ispunjavaju uslove, prijave mogu podneti neposredno ili putem pošte na adresu - Grad Beograd - Gradska uprava Grada Beograda - Sekretarijat za zdravstvo, Kraljice Marije 1, pisarnica treći sprat.

BONUS VIDEO

Otvara se nova kovid bolnica u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)