LINIJSKI PARK RADE OD JESENI: Prostor od Beton hale do Pančevačkog mosta bi narednih nekoliko godina trebalo da izgleda potpuno drugačije

M. S.

26. 08. 2021. u 09:47

PREDUSLOV za transformaciju centra grada na potezu od Beton hale do Pančevačkog mosta, plan detaljne regulacije za linijski park biće usvojen na sednici Skupštine grada u ponedeljak 30. avgusta.

ЛИНИЈСКИ ПАРК РАДЕ ОД ЈЕСЕНИ: Простор од Бетон хале до Панчевачког моста би наредних неколико година требало да изгледа потпуно другачије

Foto Beoinfo

Komisija za planove nacrt je usvojila krajem jula, a radovi na izgradnji trebalo bi da počnu na jesen. Najpre će se raditi potez od Dubrovačke do SRC "Milan Gale Muškatirović".

Konačnom usvajanju PDR prethodio je rani javni uvid elabroata za potrebe izrade ovog planskog akta u maju prošle godine, a nakon toga deset timova mladih arhitekata koji su pobedili na konkursu Grada dobili su šansu da realizuju idejna rešenja za po jednu od deset tematskih celina.

Celina 1 prostire se duž celog područja plana i podeljena je na deset potcelina koje su u prethodnoj fazi razrađivane kroz idejne projekte - pozivne konkurse. Novi park zauzima trećinu ukupne površine Plana detaljne regulacije koji se usvaja.

Prostor koji obuhvata celinu 1 prostire se duž Bulevara vojvode Bojovića i Dunavske ulice obuhvatajući nekadašnji koridor železničke pruge oko Kalemgedana do Pančevca.

Druga celina pretežno je sportskog karaktera, obuhvatajući postojeći SRPC "Gale Muškatirović", postojeće terene FK Polet i FK Dorćol i TC"Novak". Treća celina obuhvata deo oko nekadašnje Marine Dorćol, prostor nekadašnje Termoelektrane "Snaga i svetlost" , četvrta celina je oko Toplane "Dunav", peta planirana za javne službe, šesta oko hotela "Admiral", a sedma za mešovite centre.

PLATO ZA IZLOŽBE I AMFITEATAR

ZA deset tematskih celina predviđeni su parkovski, kulturni, edukativni, sportski i komercijalni sadržaji. U planu su i otvoreni tereni za sport i rekreaciju . Sadržaji mogu obuhvatati igrališta, trim-staze, kao i multifunkcionalni plato za izložbe, festivale i amfiteatar. U parku predviđeno je postavljanje manjih montažnih objekata .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna