TRG MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA U BEOGRADU: Vesić podneo inicijativu da glumački par dobije kutak na Vračaru (FOTO)

Tanjug

30. 07. 2021. u 09:11

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić podneo je danas inicijativu da se javna površina između Mileševske i Ulice cara Nikolaja, koja se trenutno rekonstruiše, nazove skverom Milene i Gage po čuvenim glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću.

ТРГ МИЛЕНЕ ДРАВИЋ И ДРАГАНА НИКОЛИЋА У БЕОГРАДУ: Весић поднео иницијативу да глумачки пар добије кутак на Врачару (ФОТО)

Foto. V. Danilov

Vesić je na Studiju B rekao da će odluka biti doneta na sednici Skupštine grada, koja će biti održana 30. avgusta, ali da će stupiti na snagu 14. oktobra kada se navršavaju tri godine od smrti Milene Dravić.

- S obzirom na to da su proveli život zajedno kao glumački i bračni par, na trgu će biti zajedno doveka - rekao je Vesić i najavio da će skver biti završen 17. septembra, saopštila je Gradska uprava.

Foto V. Danilov

 

Kaže i da će tokom jeseni biti raspisan konkurs za umetničku skulpturu "Obraz uz obraz", nazvanu po kultnoj TV emisiji koju je vodio poznati glumački par.

Foto V. Danilov

 

Vesić je rekao i da je danas podneo inicijativu da se park na Vračaru između Ulice Petra Kočića i Ulice Đorđa Vajferta nazove park Mike Oklopa po čuburskom i beogradskom piscu Milanu Oklopdžiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)