BAZENI ČEKAJU INVESTITORE: Imovinski-pravni odnosi onemogućili uređenje kupališta u Barajevu

G. NOVAKOVIĆ

28. 07. 2021. u 07:52

NAJAVA da će naredne godine početi izgradnja čak pet novih bazena na teritoriji četiri gradske opštine navela je žitelje Barajeva na komentare da gradska uprava umesto da uloži deo novca za rekonstrukciju postojećih bazena u srcu ove opštine, planira nove objekte tamo gde ih već ima.

БАЗЕНИ ЧЕКАЈУ  ИНВЕСТИТОРЕ: Имовински-правни односи онемогућили уређење купалишта у Барајеву

Foto Arhiva

Na društvenim mrežama deo njih otvoreno je iskazao nezadovoljstvo.

- A zašto ne renovirate bazen u Barajevu, koji godinama ne radi, nego samo u Beogradu - otvoreno pita Veroslava M. na "Fejsbuku".

- I Barajevo je gradska opština, i mi imamo decu koja bi želela da imaju bar taj jedan bazen. To je mala investicija, jer bazen već postoji.

Za predsednika GO Barajevo Slobodana Adamovića, nije novost ova vrsta ogorčenja. Sa njom se, kaže, bori već tri godine, otkad je preuzeo "komandu" na lokalu. Volja ovog rukovodstva postoji, ali su sprečeni na svakom koraku koji su preduzeli.

- U centru opštine pre oko petnaestak godina otvoreni su manji bazeni - kaže Adamović. -

Oni su izvesno vreme bili u funkciji, ali njihovo devastiranje doprinelo je tome da se zatvore. Kada sam postao predsednik, pokušali smo da kroz privatno-javno partnerstvo ponovo omogućimo njihov rad. Drugi način ne bi bio moguć, jer bi Opština morala da osnuje posebno preduzeće.

Prema Adamovićevim rečima, nerešeni imovinsko-pravni odnosi osujetili su nameru.

Ispostavilo se da bazeni nisu uknjiženi. U Katastru nepokretnosti je pisalo da je ta lokacija livada, pa su čelnici u startu bili onemogućeni da grade.

- Prošle godine izradili smo projekat izvedenog stanja i ispravno uknjižili lokaciju.

Sada tražimo investitore, ali čini mi se da su zbog korone svi u strahu da se upuste u posao - iskren je predsednik GO Barajevo.

MODERNO Budući izgled sportskog kompleksa, Foto Arhiva

Ipak, gradnja sportske hale u naselju Gaj, koja je u toku, u drugoj fazi radova predviđa velike otvorene i zatvorene bazene. Kako Adamović otkriva, uskoro će biti raspisan tender za projekat, a onda će se Opština obratiti Gradu za finansijsku pomoć, kako ideja ne bi ostala neostvarena.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će iduće godine Beograđani dobiti još pet otvorenih bazena, i to kraj sportske hale "Aleksandar Nikolić" i u Borči, jedan u Južnom bulevaru na Vračaru, u Zemunu i u Lazarevcu. Gradnja ove vrste prva je u Beogradu posle više od pola veka.

SAMOFINANSIRANjE SPORTSKOG CENTRA

PREMA Adamovićevim rečima, u okviru prve faze izgradnje sportske hale, planirano je sedam poslovnih prostora, koji će biti izdavani da bi se novoosnovani Sportski centar "Barajevo" samofinansirao.

Posle druge faze i bazena, ideja je da se izgrade smeštajni kapaciteti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024