TRAŽIMO PRAVDU ZA STEFANA: Protest građana na Karaburmi, suze, minut ćutanja i majice sa likom tragično nastradalog dečaka! (FOTO+VIDEO)

J. D.

23. 07. 2021. u 19:49

NA KARABURMI, na uglu ulica Marjane Gregoran i Pana Đukića, i danas su se okupili građani u znak protesta zbog tragične pogibije devetogodišnjeg Stefana B (9), koga je na ovom mestu u nedelju veče kolima udario bahati vozač.

ТРАЖИМО ПРАВДУ ЗА СТЕФАНА: Протест грађана на Карабурми, сузе, минут ћутања и мајице са ликом трагично настрадалог дечака! (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: M. Anđela

Protest koji je počeo u četvrtak veče nastavljen je tokom cele noći, a danas su se okupljenima priključili i građani iz drugih delova grada.

Na sredini puta, na asfaltu gde su se okupili građani, kredom je napisano „Ovde je ubijen Stefan“.  Mnogi su na sebi imali majice sa likom Stefana. Sa njima je bio i deda nastradalog dečaka koji se zahvalio na podršci.

Okupljeni su minutom ćutanja odali počast Stefanu, poručivši da su se ovde okupili tražeći pravdu, sa porukom da je njihova roditeljska dužnost da zaštite decu.

- Bili smo ovde cele noći, sada smo ovde i nastavićemo da se okupljamo - poručila je jedan od majki sa protesta. - Mi ne odustajemo, ostajemo ovde, ovo mora pod hitno da se reši. Ako treba, da jedan sudija ima krivičnu ofdgovornost, jer je vratila ubicu na ulicu.

Građani su nastavili da pale sveće i donose cveće koje su ostavljali za Stefana. Neki su doneli igračke, slatkiše i grickalice, za dušu tragično nastradalog dečaka.

- Hvala zaposlenima u Hitnoj pomoći i propadnicima policije koji su se prodružili protestu - rekla je jedna od majki.

Usledio je dugi aplauz za radnike u beloj i plavoj uniformi koji su se pridružili građanima.

Kako javlja reporter “Novosti” sa protesta, okupljeni su istakli da će ostati na ulici dok ne dobiju zvaničnu potvrdu da je ubica iza rešetaka. Takođe oni traže i smenu sudije koja nije ubici odredila zadržavanje, već mu je dopustila da se brani sa slobode.

Deda dečaka se zahvalio komšijama na podršci, a zatim obukao majicu sa likom tragično nastradalog unuka.

Uz poruku da se protesti nastavljaju, saopšteno je da će Stefan biti sahranjen sutra na Novom groblju u 14 časova.

Podsetimo, Stefan B. (9) je u nedelju uveče s ocem i mlađim bratom L. B. (4) prelazio ulicu na pešačkom prelazu, kad je na njih autom naleteo Lazar G. (38), koji je potom pobegao. Odlukom suda vozač, koji je već osuživan zbog krivičnih dela u saobraćaju je pušten da se brani sa slobode.

Stefan je juče podlegao povredama.

Posle žalbe Tužilaštva, Lazar G. je danas priveden i odveden u pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (5)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni