VELIKO PLATNO U MITIĆEVOJ RUPI: Izuzetna bogata ponuda za Beograđane tokom jula na nekoliko lokacija

M. STANOJKOVIĆ

03. 07. 2021. u 07:52

BEOGRAĐANI će tokom jula moći da uživaju u brojnim besplatnim aktivnostima i programima na nekoliko lokacija u gradu.

ВЕЛИКО ПЛАТНО У МИТИЋЕВОЈ РУПИ: Изузетна богата понуда за Београђане током јула на неколико локација

Foto N. Fifić

Za seniore će u klubovima za stare biti organizovano desetak kurseva. "Bisokop na otvorenom" počinje da radi na Vračaru od večeras, dok će u koncertima i radionicama Starograđani i šetači kroz centar grada moći da uživaju na Topličinom vencu.

Članovi klubova za aktivno starenje tokom ovog meseca moći će da nauče da koriste računare ili "pametne" telefone, kao i da koriste mobilne aplikacije. Ljubitelji fotografije među starijom populacijom ovladaće veštinama fotografisanja. Dostupne će im biti i radionice dekupaža, kurs šivenja, radionice pačvorka, keramike, mozaika, murala. Oni odvažniji moći će da se prijave za snimanje muzičkog video-spota pevačke grupe "Zabranjeno starenje".

Svečano otvaranje "Bioskopa na otvorenom" u parku Mitićeva rupa na Trgu Slavija zakazano je za večeras od 20 sati. Najpre će nastupiti gudački kvartet koji će svirati filmsku muziku, a nakon toga će biti premijerno prikazan film "Zvanične tajne". Ljubitelji "Bitlsa" će sutra uveče od 20 sati moći da uživaju u večeri posvećenoj ovoj grupi.

Program traje do 18. jula, a osim filmova posetioci će moći da pogledaju predstave, upuste se u muzičke radionice, a biće održane i brojne` aktivnosti za decu, poput rok koncerta.

Manifestacija "Beograd živi" obuhvata radionice za osnovce koje će se održavati na Topličinom vencu i na platou ispred paviljona Cijeta Zuzorić, zatim revijalne dečje koncerte u Ulici cara Lazara. Letnji bioskop očekuje se i na Kosančićevom vencu, a besplatne projekcije biće tokom jula i avgusta.

- Od 21. do 25. jula biće održan i Festival francuskog filma, te se očekuje veliki broj filmofila koji će uživati u projekcijama pod otvorenim nebom - rekao je Radoslav Marjanović, predsednik Opštine Stari grad.

- Za najstarije stanovnike od 7. jula će biti otvoren Uslužni centar. Na opštini Stari grad biće organizovati izleti, vožnje brodom, kao i radioničarski program, a svi zainteresovani mogu da dođu u Uslužni centar i prijave se se za neki od programa.

"LETNjI SAN" KOD PASARELE

U okviru projekta Službe glavnog urbaniste "Urbanizacija kroz kulturu", koncertom pod nazivom "Letnji san" građanima će se večeras u 20 časova predstaviti soprani Sanja Kosanić i Anastasija Minjević. Novi park kod pasarele će se specijalno za ovu priliku transformisati u pravu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće