PREDSEDNIK je učestvovao u ratu 1991-1992. kao građanin Jugoslavije, koji je u to vreme pripadao opoziciji, i ni na koji način nije mogao da utiče na to da li će rata biti i koliko dugo će on da traje.

Ovako je Stanislava Pak Stanković, savetnica za medije predsednika Tomislava Nikolića, juče reagovala na izjavu odlazećeg hrvatskog ministra odbrane Ante Kotromanovića.

On je rekao da su "Vučić, Nikolić i Dačić bili prvaci u vođenju četiri rata na prostoru bivše Jugoslavije" i dodao da je "njihova sreća što ja više neću biti ministar obrane".

Stanislava Pak Stanković je podsetila da je Nikolić izjavio da Srbija neće ulagati novac da bi napadala Hrvatsku:

- Priče o naoružavanju počele su u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da se, kad su stanovnici u regionu suočeni sa egzistencijalnim problemima, potežu priče o naoružavanju, a neće biti rata.

Savetnica predsednika naglasila je da je politika državnog vrha Srbije usmerena na saradnju i stabilnost u regionu:

- Ali niko ne treba da očekuje da Srbija na zveckanje oružjem stavi vrat svojih građana na panj i sačeka egzekuciju. Nije jasno šta je svrha provokativnih izjava pojedinih političara u Hrvatskoj? Zašto se konstantno bave prošlošću i korišćenjem zamene teza, pa od žrtve prave agresora?

A JASENOVAC?

Ako toliko žele da se bavimo prošlošću, hajde da se vratimo na Jasenovac, dečje logore, masovna prinudna pokrštavanja i egzodus Srba, zlodela nad decom i starima, nerasvetljene slučajeve nestalih - kaže Pak Stanković.