ГОТОВО сви српски медији, почетком априла 2019. године, објавили су шокантну вест, за коју, у први мах, можете помислити да није истинита. Међутим, када то каже врло поуздан новинарски извор онда то, свакако, заслужује пажњу јавности.

Хилари Клинтон, моћна америчка политичарка, лично је наредила бомбардовање зграде РТС током НАТО агресије на СР Југославију 1999. године, и то због порно-филма, тврди новинар Џон Боснић, који је тада, као извештач јапанске телевизије из Србије, за длаку избегао трагедију у којој је погинуло 16 радника РТС. Боснић открива да је жена тадашњег председника САД Била Клинтона била бесна због српске пропаганде против НАТО бомбардовања и да јој је посебно засметао један порно-

-филм.

"РТС био је цивилна мета и бомбардовање те зграде није никако могло бити колатерална штета. То су биле паметне бомбе. Они су могли да одлуче где да гађају плус-минус три метра. Гађали су директно прозор где је био студио. А зашто су то урадили? Зато што је Хилари рекла: `Биле, ова станица треба да се затвори!` А зашто? Зато што су они два дана пре тога целу ноћ емитовали неки полупорно-филм о Хилари и Билу, као неку нашу пропаганду против њих. А Хилари је то сазнала и рекла: `Биле, ово треба да буде гађано!` И гађано је", испричао је Боснић у емисији "Српска прича" поводом 20 година од НАТО агресије на СРЈ. Он се присетио и да је на дан бомбардовања РТС требало да дође у српску телевизију како би послао видео-материјал, али је закаснио 45 минута, што му је спасло живот.

"РТС је био на списку њихових мета. Разлог зашто је те ноћи бомбардован РТС је то што је претходне ноћи емитован тај порно - филм Била Клинтона и Монике Левински. То се причало у Вашингтону. Ја сам радио у Вашингтону и од четири извора имам исту причу. Није РТС бомбардован због тога, он је био на списку циљева за бомбардовање, али Хилари је форсирала Била да то уради тог дана", испричао је Боснић.

НЕ СЕЋАМ да смо, током НАТО агресије на СРЈ, емитовали порно-филм о Клинтоновима?! То није била наша уређивачка политика. Али знам да су те снимке вртеле све светске телевизијске станице. Без обзира на све, не могу да верујем да једна фрустрирана и "преварена" Американка, госпођа Хилари, може да нареди бомбардовање РТС! Па, какав је то ум, каква мржња?!

Адвокат Тома Фила за Курир каже да је Хилари Клинтон заиста извршила одлучујући утицај на свог мужа да бомбардује Србију:

"Хилари је могла Билу да нареди шта је хтела. Она је, по наређењу тадашње америчке државне секретарке Мадлен Олбрајт, наговорила мужа да почне бомбардовање Србије да се не би десило да се Милошевић измигољи из те приче као што је претходно постигао споразум са Холбруком. А бомбе на РТС су бачене само да би се страним новинарима онемогућило слање слика из Србије", каже адвокат Тома Фила.

ЕТО једног од могућих одговора на питање ЗАШТО?, које две деценије стоји на истоименом споменику у Ташмајданском парку.

Други је понудио британски премијер Тони Блер када је рекао да је један од разлога напада на РТС то што су снимци југословенске телевизије приказивали људску цену грешака НАТО-а! Сетите се примера, о којем сам овде већ писао, када је НАТО гађао колону албанских избеглица на путу Ђаковица - Призрен и када је убио 75 Албанаца, па то покушао да "пришије" нашим пилотима!

Српска јавност има право да зна ко је злочинац који је наредио да се гађа зграда у Абердаревој, у тренутку када је знао да у њој има људи који раде свој посао. Какав је то монструозни ум? ЗАШТО убице нису одустале од напада када су знале поменуту чињеницу и где су били амерички генерали да још једном нареде пилоту да направи "рикверц"?!

ЗАШТО је НАТО, са својим савезницима желео да свесно пролије српску крв? Да би зауставили истину и све оне снимке који им нису одговарали, да би ућуткали оне који су патриотски, херојски бранили своју отаџбину! ЗАШТО, две деценије касније, невладине организације, НУНС, неки чланови породица настрадалих, новинарска удружења и други "душебрижници", своју енергију не усмере ка Вашингтону и Бриселу? Зато се удружимо у борби за истину о догађају од 23. априла 1999. године, како бисмо коначно чули све стране, и закључили ко је и за шта крив. Овај рукопис је скромни допринос том циљу.

Ко су, дакле, те "фаце" које крију имена пилота и њихових наредбодаваца који су водили, што рече Весли Кларк, "модеран рат" против Савезне Републике Југославије? Одговоре знамо, али не знамо зашто ништа не предузимамо. То су острашћени ликови који мрзе Србе, они које је "досовски режим" ослободио свих оптужби, после петооктобарске револуције. Да ли смо заиста опростили Солани, Олбрајтовој, Клинтоновима, Кларку, Блеру, Шеју и осталој НАТО камарили.

ХОЋЕМО ли непознатом страном пилоту, који је починио злочин у Абердаревој, омогућити да на своју летилицу стави звездице, тзв. Kill Markings (ознаке "убистава") попут његовог колеге, америчког пуковника Џефрија Хванга. Насмејани амерички пуковник Хванг поносно је, како пише портал "Телеграф.рс", позирао поред своје летелице зато што је успешно оборио два мига 29 изнад Србије, 26. марта 1999. године, што је и исписано на његовом авиону. Наиме, на F-15C орлу, насликане су две зелене звездице, које су додате за његов финални лет у Ваздухопловним снагама, а иза звездица је и језива судбина нашег хероја.

У једном од тих мигова био је најмлађи српски пилот ловац, мајор Зоран Радосављевић. Исте вечери, катапултирањем из погођеног авиона спасао се пилот Слободан Перић, који је десетак година касније погинуо у саобраћајној несрећи. Његов срушени миг је друга звездица на Хванговом авиону!

Зар нас заиста не интересује шта је написао пилот који је бацио бомбу на РТС?!