ПОСЛЕДЊИ студијски албум који је "Рибља чорба" снимила за "Хај-фај центар" био је двоструки диск "Овде", објављен 2003. Са првог, регуларног диска, издвојила се прелепа балада "Последња песма о теби", док су се на другом, бонус диску, нашле експлицитне нумере "Зашто увек ку... свирам" и "Пи.... дим". Био је то први албум на коме је свирао клавијатуриста Никола Зорић. На омоту су Југослав и Јакша Влаховић дизајнирали човека који се дави и поздравља са подигнута три прста.

- Никада нисам опсовао у песми, напротив, нимало не ценим оне који псовком без оправдања и покрића хоће да привуку пажњу слушалаца - тврди Бора Ђорђевић. - Псовке сам искључиво користио као стилске фигуре. Када смо снимали албум "Овде", издвојиле су се две песме које су обиловале псовкама. Да то не би сметало млађим нараштајима, као и конзервативнијим слушаоцима, песме "Зашто увек ку... свирам" и "Пи.... дим" издвојио сам на посебан диск, на ужасавање издавача, јер је то поскупљивало издање. Лично мислим да је "Зашто увек..." једна бунтовничка и самокритична песма, а "Пич.... дим" врло озбиљна рефлексивна песма која говори о пролазности живота. Назив албума "Овде" је скраћеница једног графита који сам видео у Аустралији - Ко овде не полуди, тај није нормалан. То је страшно добар, али неправедно запостављен албум.

У ДЕЦЕМБРУ 2003. "Рибља чорба" је уз "Ортодокс Келтс" свирала у Клубу студената технике Београду, али је наступ Боре Чорбе и другара био прекинут због дојаве о бомби. Почетком јула 2004. "Чорба" је решила да обележи четврт века каријере концертом на београдском Ушћу. Мада су на хепенингу наступали и Блажа и "Кљунови", "Бјесови", "Краљевски апартман" и друге групе, концерт је упамћен по "Забрањеном пушењу", које је том приликом обележавало 20 година рада. Уместо новопримитивних хитова због којих их је публика волела, "Пушење" је, предвођено Емиром Кустурицом, извело материјал који су снимили као "Но смокинг оркестар", што је изазвало бес обожавалаца који су бину засули различитим предметима, приморавши групу да концерт заврши након само пола сата.
ПОМОЋНИК МИНИСТРА ЗА КУЛТУРУ НАКОН ванредних парламентарних избора 28. децембра 2003, Бора Ђорђевић је идуће године, као члан Демократске странке Србије, именован за помоћника министра културе, али је био приморан да поднесе оставку 2005, након што је оптужио новинара телевизије Б 92 за шпијунажу и антисрпску политику.

Чланови "Чорбе" одлучили су да ће се њихов наредни албум продавати само у трафикама и новинским киосцима, по изузетно ниској цени, како би свима био доступан. Бора је предложио да се зове "Трилогија" и да се у продаји појави на три засебна диска, у фазама од по четири месеца. Тако би целе године били актуелни. Први део "Трилогије" - "Невиност без заштите" објављен је 2005, а "Девичанска острва" ("Трилогија 2") и "Амбасадори лоше воље" ("Трилогија 3") стигли су 2006.

У МАРТУ 2007. одржали су концерт у "Београдској арени", на коме су гостовали Симфонијски хор РТС и академски хор "Обилић". На концерту је Бора у шали представио чланове бенда као осуђенике и бегунце осуђене за ратне злочине. Тако је Никола Зорић "постао" Веселин Шљиванчанин, Миша Алексић - Биљана Плавшић, Вицко Милатовић био је Милорад Улемек Легија, Видоја Божиновић - Ратко Младић, док је Бора себе представио као Радована Караџића. Део јавности нарочито је критиковао изговарање Легијиног имена. Снимак с тог концерта, који је почео пењањем мотора на бину, објављен је на живом албуму "Гладијатори у БГ арени".

Није само београдски концерт почео турирањем мотора. Бајкери, иначе, Борини велики пријатељи, одиграли су својевремено кључну улогу и на "Чорбином" концерту на "Грожђебалу" у Сремским Карловцима, једној од најпосећенијих и најлепших фешти у Војводини. Читав бенд је те суботе са техничарима кренуо из Београда у преподневним часовима, изузев Боре, који је био у Новом Саду на ручку са пријатељима. Договорили су се да се у Сремским Карловцима нађу код бине, око девет увече, јер је свирка планирана за 22.30. Све је било лепо осмишљено, али нико није предвидео потпуни колапс у саобраћају. На свим путевима ка Сремским Карловцима створила се неописива гужва. "Чорбин" комби се сатима пробијао правцем закрченим возилима, метар по метар, брзином пужа. На прилазима граду колоне возила су биле непрегледне. Са обе стране пута људи су у километарским редовима пристизали пешке на Трг Бранка Радичевића. До свечане бине стигли су непун сат пре заказаног почетка.

А ОНДА је Миши зазвонио мобилни телефон. Са друге стране био је Бора и објашњавао да је у колима, на излазу из Новог Сада, да је испред подужа колона аутомобила, која се притом не помера, нити јој се назире крај:

- Уопште не знам шта да радим, а још мање како да стигнем на свирку!
Организаторе "Грожђебала" то није занимало. Хоће да виде "Рибљу чорбу" на сцени у минут кад је то одређено сатницом и квит! Концерт директно преноси РТ Војводина и никакво кашњење не долази у обзир. Минута је све мање, а до почетка свирке није остало више од пола сата. Док су чланови групе размишљали о полицијском хеликоптеру, неко од техничара је предложио да у помоћ позову њихове пријатеље бајкере.

- Одмах смо кренули у реализацију српске немогуће мисије - сећа се Миша. - Позвали смо другаре из Новог Сада који на моторима треба само да потраже жути "шевролет" са Бором. Њега истог трена тада треба да ставе на машину и затим га брзином муње доведу у центар Сремских Карловаца. Само то и ништа више.

У 22.25 водитељ "Грожђебала" се попео на бину и најавио: "Даме и господо, 'Рибља чорба'!" Из 50.000 грлатих љубитеља грожђа, вина и музике заорило се "Боро, мајсторе, Боро, мајсторе". Вицко, Џинџер, Ниџа и Миша стоје поред бине и без речи се гледају. Сви су у лицу били блеђи него обично. Водитељ програма силази са сцене. А онда...
- ГОМИЛА света испред бине одједном се у чуду размаче како би пропустила мотор који из све снаге "вришти" - говори Миша. - Ма не вришти, урла! И нас четворица почињемо да вриштимо и урламо, јер је на двоточкашу главом и брадом Бора. Стиже он још да се с некима из публике рукује и љуби. Мотор полако клизи до степеница које воде на бину, а Бора онда лагано силази са мотоцикла, поздравља се са бајкером и шмекерски узима акустичну гитару. Насмејан, срећан и задовољан, стаје пред микрофон и почиње "Равнодушан према плачу".

"Чорба" је још један свој наступ почела на време, у 22.30, тачно у минут! Миша наглашава да су они професионални рок бенд, који своје обавезе увек извршава у заказаном термину:

- Да је којим случајем друкчије, не бисмо могли да трајемо, нити бисмо опстали ни један једини дан, а камоли 40 година, и то у континуитету, без престанка.


СУТРА: СЛАВЉЕНИЧКА ТУРНЕЈА ОД ГОДИНУ ДАНА