У СВОЈИМ биохемијским истраживањима, докторка Јохана Будвиг се највише бавила мастима и уљима доказујући да индустријски обрађене масти и уља разарају ћелијску мембрану (прљају је) и смањују електрични напон у ћелијама, што временом резултира многим хроничним болестима. Најраспрострањеније су болести срца, крвних судова, дијабетес, тумори и највећи број такозваних дегенеративних болести.

Пошто је језгро ћелије увек позитивно наелектрисано, а ћелијска мембрана негативно, у ћелији је тако створено магнетно поље. Због неадекватног односа у наелектрисању, неке обрађене (рафинисане) масти уместо да се растворе у води и привуку у ћелију (апсорпцијом преко мембране), оне се таложе на спољном делу мембране. Разлог за ово је што хемијска обрада незасићених масти мења њихове особине, јер из њихових молекула уклања поље електрона. Ово поље електрона мембрана ћелије мора имати да би се масти раствориле и прошле мембрану. Способност масти да се сједињује са протеинимакако би се постигло растварање у води у свим течностима тела - тако је разорена.

"Ћелијска батерија (митохондрија) је мртва јер електрони у тим мастима нису више активни и не могу упловити у капиларе и проћи кроз фину капиларну мрежу", записала је др Будвиг. "Без адекватног метаболизма масти, сваки витални орган у својој функцији је погођен. То укључује генерације нових ћелија. Наше тело производи преко 500 милиона нових ћелија дневно".

ДР БУДВИГ је дошла до закључка да у расту нових ћелија мора постојати диполарност између електрично позитивног језгра (нуклеуса) и електрично негативне ћелијске мембране са њеним високо незасићеним масним киселинама. У време ћелијске деобе и нове ћерке ћелије морају садржати довољно електронима богате масне киселине на површини ћелијске мембране како би се комплетно поделиле из старе ћелије. "Када је тај процес прекинут, тело почиње да умире. У суштини свекомерцијално обрађене масти и уља затварају електрична поља ћелије допуштајући да смртоносне болести настану у организму. Најпре настају проблеми са циркулацијом крви што се касније развија у многе друге болести".

Одличан пример за то су тумори.

"Тумор се формира обично на следећи начин: у тим деловима тела који су домаћин многим процесима раста ћелија, у кожи и мембранама, жлезданим органима, на пример, јетри и панкреасу и цревном систему - ту се процес деобе ћелије заустави зато што недостаје диполарност. Активне масти на површини мембране нису присутне и супстанца постаје неаквивна пре него што се процес деобе заврши. Тада се формира тумор", тврдила је доктор Будвиг.

ФАРМАЦЕУТСКИ ПРОФИТ ХЕМОТЕРАПИЈА са ДМСО (Dimethylsulfoxide) би угрозила фармацеутски профит јер би смањила продају многих хемикалија плус допунских лекова који ублажавају разорне последице хемотерапије. Наиме, након примене класичне хемотерапије, следи и терапија од последица хемотерапије. Период хоспитализције би био краћи, па би болнице остале ускраћене за наплату боравка, дневнице за лекаре би биле мање... Све то би на глобалном тржишту смањило добит медицинског бизниса за неколико стотина милиона долара. Зато се и овај начин лечења и даље сматра алтернативним.

Она је сматрала да се овај процес може преокренути једноставно пружањем организму адекватне хране која исправља заустављенпроцес раста и деобе ћелије. То чини и да се тумор и тумори на крају растворе.

Др Будвиг је открила да када се комбинују ланено уље, које има електронима богате незасићене масти, и млади крављи сир, који је богат сумпор-протеином, хемијска реакција која настаје чини да уље буде растворљиво у води и лако апсорбовано у ћелијску мембрану.

ДОКТОРКА Будвиг о томе је написала: "...оно што нам треба су електроном богате високо незасићене масти. Тренутак када две незасићене двоструке везе реагују заједно у масном киселом ланцу, имају умножен односно јачи ефекат и у високо незасићеном мастима, такозваним линолинским киселинама, покреће се поље електрона, једно истинско електрично пуњење које може брзо бити спроведено изван ћелије у тело, тако узрокујући пуњење живе супстанце - посебно у мозгу и нервима. Управо су те високо незасићене масне киселине које играју одлучујућу улогу у функцији респирације у телу. Без тих масних киселина, ензими у удахнутом ваздуху не могу да функционишу и ствара се загушење, чак и када се даје екстракисеоник, на пример у болницама. Недостатак ових високо незасићених киселина паралише многе виталне функције. Не можемо опстати без ваздуха и хране и не можемо опстати без тих масних киселина - доказано је одавно".

"Електрони у нашем телу служе као резонантни системи за сунчеву енергију и они су истински део живота. Човек је антена за сунчеву енергију. Међусобно дејство фотона и сунчевих зрака и електрона из семеновог уља у нашој храни, руководи свим виталним функцијама у телу", записала је доктор Будвиг.

Али уместо да већи део дана проводи на сунцу, данашњи човек највећи део дана мора да проведе у затвореном простору - канцеларији, фабрици у аутомобилу, у кући. Да ли је у том случају и наше напајање енергијом битно смањено? Да ли је онда лечење у болницама, често са вештачком вентилацијом и далеко од сунца - корисно или штетно? Одговор свако може сам извести.

Ове корисне масти се данас комерцијално продају као комплекс омега 3, али сетите се да оне морају деловати синергијски са свим осталим елементима.

Нажалост, таложење неадекватних масти на зидовима крвних судова је и главни узрок срчаног удара. И то је данас у медерном свету болест број један.

У хемотерапију и радијацију доктор Будвиг никада није веровала: "Одлучно изјављујем да уобичајени болнички третмани данас, у случају раста тумора, најизвесније воде погоршању болести и убрзавају смрт, а код здравих људи брзо проузрокују канцер".

БУДВИГ дијета има свој врло прецизан протокол и сви који желе да је користе морају се строго придржавати.

Из свега изнетог видели сте како електробиохемијски процес у организму направљен да функционише перфектно. Тако се и поправка овог процеса мора спровести у перфекцији. Напоменућемо само да се мора користити ланено уље чија је свежина очувана држањем у фрижидеру, а не на полици. Прецизан протокол ове дијете се може наћи на интернету и у књигама др Будвиг. Он обухвата и намирнице које се у време дијете морају избећи. Докторка Будвиг такође препоручује да се увек користи сирово необрађено млеко и то најбоље козје. У пастеризованом млеку су практично сви корисни ензими уништени.

Постоји још неколико занимљивих терапија у борби са канцером које нећемо детаљније анализирати, само ћемо их поменути. То је терапија са ДМСО (Dimethylsulfoxide), која спада у хемотерапију.

Уместо гликозе, овде се као мамац користи ДМСО који хемијски може да се веже за извесне врсте отрова који се користе у хемотерапији и онда ДМСО (који увек прецизно циља само канцерозне ћелије) одвуче отров право у канцерозну ћелију. И убије је. Само њу.

Конвенционална хемотерапија циља на брзорастуће ћелије, а то нису само ћелије рака већ све брзорастуће ћелије у организму (као нпр. ћелије у корену косе или на слузокожи уста и црева...). Класична хемотерапија очито не циља само канцерозне ћелије, али у пракси се највише користи.