НЕМОЋАН да се супротстави Федералној агенцији за храну и лекове (ФДА), Шеридан је формулу лека "ентелев" дао другим сарадницима и то бесплатно и они су наставили са покушајима да га наметну као лек за рак, мењујући му име и намену, не би ли га некако регистровали и омогућили примену у лечењу канцера. Тако је формула "ентелев" завршила у два различита производа са два различита имена код две компаније са називима: Protocell и Cantron. Данас се ова формула назива једним именом Cancell и продаје се као хранљиви витаминско-минерални додатак. У ствари, то је иста формула коју је смислио Шеридан.

ФДА и даље покушава да алтернативне лекове за рак сузбије наметањем свих могућих административних зачкољица, па и забраном произвођачима да своје производе рекламирају као лек за рак. Зато се већина ових алтернативних формула продаје као "додатак исхрани", а популарни медицински магазини под финансијском капом фармакобизниса доносе све више текстова о томе да прекомерно узимање витамина као разних додатака у исхрани може бити опасно. Циљ је заправо да се сузбије продаја оваквих формула која, између осталог, могу да лече и рак.Cancell тако садржи хранљиву формулу са витаминима, минералима и адекватно помешаним органским једињењима (читава формула је тајна). Од минерала ту су трагови Б витамина, иноситол, бакар, натријум, калијум, прилагођена мешавина катехола (из пирокатехола) и следећи састојци: хидроксиквинони, тетрахидроксиквинони, родизонска киселина, кроконична киселина, триквинол, леуконична киселина... Састојци у Cancellu омогућавају својим биоелектричним својствима дејство на канцерозну ћелију и то антиоксидантним деловањем. Састојци у Cancellu производе веома осетљиве хемијске и електричне реакције, па и најмање одступање од протокола може га учинити бескорисним, кажу заговорници ове формуле.

Шериданова формула има компоненте које у комбинацији делују синергијски и то тако што смањују енергетски напон (АТП) у свим ћелијама организма. У случају малигне ћелије која већ има изузетно низак напон, Шериданове супстанце га још више смањују што ћелију доводи до потпуне малаксалости и коначно њеног растурања. Делови овако мртве ћелије су названи "lusing" (лизинг). На здраве ћелије ово смањење напона не делује фатално.

Третман Cancellom се препоручује у лечењу тумора мозга, јер он пролази кроз крвно-мождану баријеру. И уз овај лек се терапијским протоколом тачно одређује шта се не сме јести у време терапије како се не би створило нежељено хемијско сједињавање које би могло бити фатално. Такође, уз ову терапију се не препоручује ниједна друга терапија. Због расипања остатака мртвих канцерозних ћелија "лизинга" ова терапија није погодна за оболеле од рака плућа, јер они могу да изазову закречење бронхија. Рак плућа се третира другим терапијама.

МИНЕРАЛИ КАО ПОКРЕТАЧИ ФОРМУЛА "корбазола" делује тако што електроне у организму транспортују минерали којима обилује ова формула, а једна врста амазонских алги (протеини алги имају изузетну симбиотичку способност) ће активирати такозване Т-ћелије убице. Амазонски полен и прополис су мамац са којим ће у канцерозну ћелију ући и цитотоксични молекули из других биљака и који ће је навести на апоптозу. Зеолит ће покупити токсине које су можда запречили доток кисеоника у канцерозну ћелију и пореметили биоелектрично поље и све ово ће синергијски повући у канцерозну ћелију молекуле кисеоника.

Присуство живе у телу омета дејство Cancella, а управо многи оболели од рака имају висок ниво живе у организму. Ово може бити узроковано зубним амалгамом, полуцијом неким токсинима, једењем превише рибе и другим разлозима. У том случају пацијенти на третману Cancellom треба да узимају пет грама хлореле (врста алги) дневно како би се молекули живе помоћу молекула из алги "уклештили". Ове алге у ствари чисте крв и читав организам од токсина и ова терапија уклањања токсичних метала (chelation therapy) је веома популарна данас код лекара који практикују алтернативна лечења.

У сваком случају и ово је терапија коју мора да прати лекар који познаје начин деловања Cancella.

Многе ће изненадити да се и у Србији већ више од деценије примењује једна успешна формула против канцера (чак и када настану тешке метастазе) која је до сада показала веома добре резултате у клиничкој примени. Лабораторијска испитивања ове формуле обављена су пре неколико година на Медицинском факултету у Крагујевцу и веома су изненадила истраживаче.

Ради се првенствено о формулама "корбазол" и "наквонит". Главна формула је заправо "корбазол", док се у терапији коју спроводи приватна београдска болница, "Нова вита", користе и друге формуле као "амазонски мегамин", "имунарк", "гонебазол" итд. Ове хранљиве формуле су годинама развијали и моделирали у Немачкој и то је радила група генетичара и биохемичара чија је истраживања, вероватно, покривала компанија "Баyер" (пошто су неки радили за њу). Да ли је моћни немачки концерн одустао од даљег рада на овом препарату због неисплативости или нечег другог, није познато. У сваком случају, као и све велике фармацеутске компаније и они и даље "раде" на истраживањима везаним за канцер и профитирају на разним хемикалијама које се користе у алопатској хемотерапији.

Али, оно што није наставио да ради "Баyер" наставили су неки његови бивши истраживачи. "Корбазол" изведен из надимка извесног др Корба (пензионисаног "Баyеровог" истраживача). Стицајем околности и неких личних веза ова формула је нашла пут до Србије, где су у београдском "Биофарму" почели да је праве као "хранљиву формулу за јачање имунитета". Наравно, лек против канцера и даље званично - НЕ ПОСТОЈИ. Али, пошто смо видели да је канцер управо поремећај метаболизма такву метаболичку терапију обавља и ова формула.

Препарат "корбазол" је конзервиран у бази од прополиса, полена и меда (рак увек тражи шећер) и која у себи садржи и једну врсту алге (рекли смо већ зашто су неки живи протеини важни у борби против канцера), мешавину разних зрневља трава и неких плодова из долине Амазона, изузетно богатих минералима и који у себи највероватније садрже неке супстанце које делују синергијски и убитачно на канцерозне ћелије. И зрневље у коме се налази добро заштићени генетски материјал већ смо објаснили зашто је важно. Здраве ћелије у овој терапији не трпе никакве последице. Ту се налази и српски минерал зеолит (најквалитетнији на свету), а који има изванредно својство апсорпције токсина. Комплетна формула је пословна тајна, а око читавог третмана створена је мистерија јер наши угледни онколози и остали велики стручњаци нису успели да одгонетну принцип на коме ова формула дејствује. Ипак, многе познате личности у Србији, међу њима и многи лекари и медијске личности који су и сами постали жртве канцера или су у питању чланови њихових породица, нису се либили да лечење ипак спроведу са овим алтернативним третманом. И наравно, уз велико професионално ћутање о томе. Када се оваквом третману подвргавају и лекари који истовремено практикују у својим болницама хемотерапију, онда можемо говорити само о тешком лицемерју и потпуном недостатку и етике и морала. Али, нажалост, тако је. Иначе, оде лекарска лиценца и добро плаћен посао лекара.