ПОЧЕТКОМ ове године у медијима је објављено занимљиво откриће научника. Наиме, реч је о сировом концентрату телећег тимуса. Чему он служи? Иначе, ова терапија је формулисана пре више од 30 година. Али, чему он служи? Ради се о протеину названом ЛЕМ (lymphocyte expansion molecule) који убрзава ширење "Т ћелија" имуног система људи, стварањем велике количине енергије. Т-лимфоцити су познати и као "ћелије-убице" јер "убијају" вирусе, бактерије, а сада је откривено да могу да убију и канцер.

Медицина (конвенционална) познаје такозване Т-ћелије које се појављују када смо болесни и када организам подиже температуру. У ствари, оне се само преобраћају (плеоморфним принципом) у специфичне бактерија - познате као макрофаге које једу токсине и делове угинулих ћелија и тако чисте организам. Оне тада крећу у лов на токсине по читавом телу, али троше много енергије, па ово ванредно стање организма не може дуго да се одржава. Да би се тај налет такозваних Т-ћелија дуже одржао (довољно дуго да оне потамане уљезе из канцерозних ћелија) убацује се овај ЛЕМ протеин из говеђег тимуса. Пошто конвенционална медицина не прихвата плеоморфни принцип, измишљене су ове такозване цитокине односно ћелије које се активирају као део имуног система и направљена је веома компликована биолошка теорија. У ствари, у питању је чист плеоморфизам. Протеинске структуре се саме преобликују у зависности од промена у биоелектричном пољу. За ово преобликовање је наравно потребна додатна енергија и такво стање зато траје веома кратко. Медицинска наука читав тај процес назива "имуни одговор". Али, када се ЛЕМ протеин убаци у организам, Т-лимфоцити надиру у толикој количини да ни рак, односно оно што расте у канцерозној ћелији не може да издржи њихов налет.

Нажалост, велика је тајна да се у појединим елитним медицинским круговима за лечење аристократије и богате клијентеле користе ћелије људског тимуса, посебно киднаповане деце из Трећег света, али ово ипак задире у причу о трговини органима, па је овде нећемо отварати, поготово што нема адекватних доказа.

Иначе, овај ЛЕМ протеин се може добити и из једне алге и, веровали или не, формула против канцера са овом алгом је више од десет година присутна у једној алтернативној терапији у Србији, а поменућемо је нешто касније у овом фељтону.

ОПРЕЗНО СА ГОРКИМ БАДЕМИМА МНОГИ пацијенти узимају витамин Б17 у природном стању, превентивно или као додатак терапији. Најчешће се узимају горки бадеми из коштице кајсије. Верујући да што више поједу коштица-брже ће се излечити, неки доживе и благо тровање цијанидом. Бадем који није горак нема цијанида, што значи да нема витамина Б17 у себи. "Лаетреил" је ипак мање токсичан од шећера и чак 21 пут мање токсичан од аспирина. Са друге стране, сви класични лекови, који се користе у терапији рака, изузетно су отровни. Креатори ове терапије верују да је главни агенс у уништавању канцера цијанид из бадема коштице. Али, неки други научници пак сматрају да није цијанид то што убија канцер у овој терапији већ кисеоник.

У третману рака "лаетрилом" који се данас најуспешније обавља у клиници "Оаза наде" у Мексику, где је 35 година спроводи др Контрерас, користи се и хрскавица ајкуле. Зоолози кажу да су ајкуле најздравија бића на планети. Имуне су практично на све болести које човек познаје. Верује се да је скелет ајкуле најодговорнији за овакав имуни систем. По доктору Контрерасу, ајкулина хрскавица блокира раст крвних судова смањујући виталност канцерозног тумора. Ајкулина хрскавица стимулише и производњу антитела и подупире читав имуни систем. Али, коришћење ајкулине хрскавица је контраиндиковано са трудноћом и дојењем-што мора посебно да се напомене.

Како било, ова терапија је до сада дала одличне резултате, па зато многи оболели хрле у Мексико на клинику др Контрераса.

У интелигентне терапије за убијање канцера спада и терапија која успева да канцерозној ћелији дотури информацију да се сама "убије". То је терапија са једињењем названим Poly MVA.

И ова терапија полази од тога да је нормална људска ћелија аеробна (троши кисеоник) и одржава нормалан биоелектрични проток у ћелији (АТП 36), те вибрира на одређеној фреквенцији и прима поруке (јер је све повезано у јединствену информациону енергетску целину). Тако она добија и поруку да изврши апопотозу (самоубиство ћелије како то дефинише конвенционална медицина).

АТП је биоенергија која се мери присуством аденозин трифосфата и њу стварају митохондрије које се налазе у ћелијама као својим кућицама. Већ смо рекли да су сложени организми попут сисара огромна симбиотска творевина митохондрија.

Канцерозна ћелија има веома низак ниво потрошње кисеоника (анаеробна је) и веома низак проток електричне енергије (око 1 АТП). Зато она не прима поруке и није у стању да изврши апопотозу. Напротив, неконтролисано се умножава тако што храну (гликозу) ферментира и није у стању да за разбијање ових молекула користи кисеоник пошто нема довољно АТП-а.

Poly MVA је једињење које се преко крви директно или дигестивним путем убацује у организам и њега једу све ћелије и нормалне и канцерозне. Poly MVA је јединствена храњива формула која садржи мешавину паладијума и алфа липоидних киселина (ЛАПд), витамин Б1, Б2 и Б12, формилметионин, ацетил цистин и трагове молибдена, родијума и рутенијума. Poly MVA формулу је измислио доктор Мерил Гарнет, биохемичар и истраживач рака. Он се бавио биологијом, хемијом и електричним инжењерингом. Овако обједињено знање му је и помогло да инжењерски реши проблем како уништити анаеробне ћелије рака.

Тако, када се ова солуција убаци у ћелију она мења електрични потенцијал повећањем наелектрисања ДНК у ћелији. Практично се у ДНК убацује један електрон и отварају се струјни путеви ка митохондрији (ћелијској батерији). Poly MVA лако пролази кроз мембрану нормалне ћелије и канцерозне ћелије. Када Poly MVA уђе у нормалну ћелију испоручује електричну струју митохондрији која је даље редистрибуира кроз ћелију преко постојећих електричних путева. Како се струја редистрибуира, на здравој ћелији не настају никаква оштећења.

Али, када Poly MVA уђе уканцерозну ћелију, где такође испоручи електроне митохондрији, настаје проблем јер канцерозној ћелијинедостају електричне путање које су неопходне да би даље редистрибуирала електроне као што то ради здрава ћелија. Тако настаје навала електричне енергије која не може даље да се редистрибуира, задржава се у митохондрији и оштећује је. То подстиче ослобађање "citohroma c", а то је први корак у природно "програмираном" процесу одумирања ћелије (апоптози). Наиме, тада се активирају ензими caspase-3 који притискају зидове ћелијске мембране изнутра и она пуца. Тако је жаргонски речено канцерозна ћелија разбуцана.

Да напоменемо да се ова терапија никада не комбинује са другим терапијама. Солуција Poly MVA пролази и кроз мождано крвну баријеру у случају тумора мозга и кроз коштану срж кад је у питању акутна лимфоцитина леукемија. Зато се мора водити рачуна о максималним дозама одређених храњивих састојака у току терапије. Тада се не смеју давати алфа липоидне киселине, ни мултивитамини као додаци.Оно што се конзумира са храном, кажу, није проблем. И дневни унос витамина Ц се ограничава на 250 мг на дан. И ту се тражи ограничење синтетичког мултивитамина. Ц витамин из хране, такође, није проблем.

Ову терапију мора да ради само лекар који има са њом искуство и данас се врши само на канадској клиници "Волф". Води је др Дерил Волфи.