СУМЊА да се лек против рака већ деценијама прикрива и да се страх од ове "најстрашније болести" дозирано шири преко медија, а да се лекари држе у смишљеном незнању, настала је још шездесетих година 20. века, када је амерички новинар и публициста, Евдвард Грифин, објавио књигу "Свет без рака". У књизи, он је открио неуспешан покушај једне групе лекара у САД да докажу изузетну делотворност једног природног састојка - витамина Б17 у лечењу канцера. Ова група је утврдила још тада да канцер није болест "чији се тачан узрок још не зна", већ да је он последица једног тешког метаболичког поремећаја у организму. Предочили су још да се канцер не може лечити радијацијом и хируршким одстрањивањем тумора, већ искључиво метаболичким третманом читавог организма.

НАЖАЛОСТ, њихове тврдње су наишле тада на једну перфидну научну и медијску саботажу која је иницирана управо у научним институцијама које су се званично бавиле "истраживањем" и "лечењем" канцера. У стварности они су имали задатак да одрже један изузетно профитабилан медицински бизнис - скупо фармацеутско третирање оболелих.

Тако је њихово настојање да свету понуде "успешан лек против рака" разоткрио огромну скривену "машинерију" корумпираних утицајних посредника у медицини и науци, те лобиста приватних фармацеутских компанија. Сви они били су повезани и радили су у болницама, државним институцијама, "независним" асоцијацијама и били распоређени на веома важним друштвеним и државним позицијама, преко којих су имали утицај и на производњу и дистрибуцију цитостатика и других фармацеутика који се првенствено користе у "лечењу" канцера. А међу тим "лековима" било је и оних који су токсични и често опасни као и сама болест. Тврдње лекара, из поменуте екипе окупљене око витамина Б17, да оболели од канцера често умиру више од ових отровних хемотерапија него од самог рака, као да никога нису занимале.

СА ДРУГЕ стране, ако се узме у обзир да се данас чак 200 МИЛИЈАРДИ долара годишње у свету троши на разна "истраживања" узрока настанка рака, на његово "лечење" уз помоћ цитостатика и осталих скупих медикамената, зрачења, хируршких третмана, те да се у ту сврху оснивају бројне фондације и у њих сливају стотине милиона долара, да велики број фабрика у свету производи, а још више апотека продаје разне лекове који се користе у овој скупој терапији, испада да од ове тешке болести много више људи живи него што од ње умире.

Сав овај новац се деценијама узима из државних буџета и здравствених фондова и прелива приватним компанијама које се баве "истраживањима" и производњом "лекова". А управо ти "лекови" који се користе у хемотерапији су убедљиво најскупљи. Ту су и скупе дијагностичке машине (разни скенери и мамографи и биохемијски маркери и тестови), који служе само зато да би њихови произвођачи имали шта да продају и узму новац из здравствених фондова.

АМЕРИЧКО Друштво за борбу против рака је, тврди Едвард Грифин, најбогатија непрофитна организација у свету. Многе жртве ове "неизлечиве болести" завештавале су, и даље то чине, читаву своју имовину овој организацији, верујући у њене искрене напоре да се болести стане на пут и коначно пронађе фамозни лек против рака. О напорима милиона оболелих широм света који грозничаво покушавају да стигну у престижне и скупе светске клинике, специјализоване за рак и добију најбољи (и најскупљи) третман, не треба ни говорити. И наши су медији пуни апела да се новчано помогне унесрећеној деци и младима.

Када се сви ови елементи поброје, постаје логично да тврдњу и доказе, поменуте групе лекара, о ефикасности њиховог новооткривеног витамина, убице канцера, неко саботира.

Дакле, ако је све ово наведено у књизи "Свет без рака" истинито, ако се лек против рака зарад огромне зараде заиста прикрива, намеће се још једно питање: колико се о канцеру данас заиста зна? Како се он још може лечити и шта обичној јавности и лаицима, посебно оболелима, ни данас није познато у вези са овом болести. Овај фељтон је згодна прилика да прикажу неке потиснуте терапије у лечењу канцера које већ годинама примењује такозвана алтернативна (другачија) медицина.

ПРЕПОРУКА ЧИТАОЦИМА "НОВОСТИ" Намера овог штива које је пред читаоцима "НОВОСТИ" није да било кога саветује или да препоручује начин и методе лечења већ само да пренесе доступне информације шта се о раку, овој опасној болести, данас заиста зна, и да постави нека логична питања која из тих сазнања произлазе. Ако заиста "нема доказа" да алтернативна медицина лечи, неспорно је да има много доказа да алопатска медицина не помаже. Шта је хемотерапија до тешко тровање и убијање огромног броја ћелија у организму? Шта је X зрачење него убијање ћелија? Шта је хируршко одстрањивање читавих органа обухваћених канцером него сакаћење?

ОВА другачија медицинска сазнања нису доступна "обичним" лекарима који су завршили официјелне, грађанске универзитете (онколозима и другим специјалистима посебно) већ се користе само за лечење аристократије и њихових титулисаних поданика, који од канцера као и да не оболевају.

КОНВЕНЦИОНАЛНА медицина коју данас заговара, намеће и одржава Светска здравствена организација, везана је искључиво за алопатску терапију коју прописује и креира међународни фармацеутски картел. Они намећу углавном три врсте лечења канцера: радијација икс зрацима, хируршко одстрањивање тумора и хемотерапија. Све остало за њих је неприхватљиво јер је "недоказано". Зато свако ко жели да се бави медицином данас мора да има лиценцу, а то значи да прође и читавог живота пролази кроз својеврсно импрегнирање постојећих сазнања (која се константно одржавају кроз разне конгресе и симпозијуме где се сервирају управо та постојећа научна истраживања и достигнућа). Лекарска пракса у свим лечењима, па тако и код канцера, налаже строго придржавање алопатских протокола (унапред научно зацртаних) и сваки лекар коме је до посла и егзистенције мора само то да примењује. А то у случају оболевања од канцера, не само да не даје резултате, већ често доводи до хроничног тровања читавог организма и смрти пацијента. А за то нико није одговоран.

Сурова је истина да се већ деценијама, највише у САД и Европи (где је и најпрофитабилнији фармацеутски бизнис), прогањају истраживачи и лекари који су успели да направе лековиту формулу против овог метаболичког поремећаја. А направљено их је више. О томе се, наравно, у водећим медијима углавном не пише. Тек у понеким књигама и са појавом интернета добили смо неке информације о њиховој дугогодишњој борби и страдању, о перфидној репресији и смицалицама које им подмеће америчка Федерална агенција за храну и лекове (ФДА, која је једина овлашћена да у САД "лекове" ставља у промет), како би спречила да другачији медикаменти, осим оних које дистрибуира међународни фармацеутски картел, стигну до оболелих. И у Србији је са "демократским променама" установљена иста таква агенција.

Др Ернст Т. Кребс, Ројал Рајф, Ханс Нипер, Џозеф Голд, Џејмс Шеридан, др Матијас Рат и многи други... само су нека имена која нису ушла у историју медицине, а доживели су и доживљавају тешка шиканирања и подметачине.

За њихове методе терапије канцера Светска здравствена организација каже да "нема доказа" да заиста лече. Истина је да ниједна таква метода никада није заиста озбиљно тестирана. Иако излечених пацијената има много.