СПИСАК убијених Срба на Космету још није коначно утврђен, проналазе се стално нове појединачне и масовне гробнице, као она на муслиманском гробљу Драгодан у Приштини, где је међу 60 откопаних српских лешева било и осам беба. У појединим врећама налазило се и по неколико особа. У меморандуму СПЦ наведена су следећа имена убијених Срба који су идентификовани.

ПРИШТИНА
БРАНКОВИЋ Драган (50), убијен код Кичме на улици, Капетановић Дојчин, убијен у аутобусу у селу Лебане, Јовановић Драган, Којловица, убијен на улазу у Приштину, Петровић Мирослав, нађен мртав у Којловици, Јововић Веселин, убијен у центру Приштине од КФОР-а, Шукић Илија, убијен у свом дворишту.
Станисављевић Владимир и Перса нађени мртви у кући, Бранковић Драган, убијен у насељу Дарданија, професор Лековић Миленко, портир Младеновић Миодраг и конобар у мензи Стаменковић Јовица, сви убијени у згради Економског факултета, Глигоријевић Златоје, лекар, убијен у КБЦ на радном месту, Јовановић Милета, убијен у насељу Улпијана, Живић Миодраг, Лапље Село, убијен на бензинској пумпи.
Павловић Милутин и Драган Раичевић, возачи из Крагујевца, убијени у селу Лебане, Ивић Велимир, из насеља Актас у Приштини, убијен, Тасић Томислав и Данчетовић Божидар убијени 15. јула 1999., Ристић Миливоје (68) и Јулијана (65), убијени у својој кући у селу Матичане, Ћурчић Златибор - Златко и мајка Србинка - Срмена убијени у својој кући, Миленковић Момчило (64) убијен у кући, а син му Светомир киднапован, Вујовић ЛЈубица (90) удављена у кади у свом стану, Вучић Радислав (61), земљорадник, убијен на путу за Урошевац, Ничић Дејан, радник ПТТ из Косова Поља, тело нађено поред Пољопривредне школе, Ћифтарић (Ћивтелић) Милка (1935) убијена у стану, Мишуловић Миодраг, тело нађено испред основне школе, Новаковић Никола (1934) убијен на својој капији, Радуловић Зоран, преминуо после рањавања због споре интервенције албанских лекара.
Николић Дејан, Ристић Рада, убијени, Вороговић Радмила (1951) погинула при нападу терориста у селу Доње ЛЈупче, Васић ЛЈубиша, убијен, Васић (Миодрага) Живорад (41), из Грачанице, претучен и преминуо, Стојановић Милена, Јовановић Небојша, радник, убијен испред своје куће у селу Батусе, Илић Велимир, убијен, Жижић Зорка (74) заклана у Улици ЈНА, Дапчевић Драгослав, убијен у свом дворишту, Ристић Томислав и Тошић Марко, убијени, Јанус Ђуро (52), убијен у продавници, Марковић Златибор (64), убијен у својој кући, Перка Младеновић, Светислав Трајковић, Пера Ракочевић, Ева Крстић, Светислав Ђепа, Марица Бадањак, Н.Н. и Зорка Максимовић из Дома стараца, Бранислава Поповић, Милица Поповић, Милош Митић, Вељимир Вељковић, Стевић Мирослав (1944) претучен по глави и телу касније подлегао, Стокућа Момир (1949) новинар - фоторепортер убијен метком кроз уста.
Пецић Мирољуб (52) страдао у нападу на колону Срба у Шупковцу, Митривић Спасенија (70) убијена ударцима пеглом у главу у својој кући у Обилићу, Поповић Здравко убијен пиштољем са пригушивачем испред Хитне помоћи, Цвијановић Ђорђе киднапован, тело нађено са пет метака, Перић Миодраг звани Драган (1940) нестао, тело нађено код трафо-станице у насељу Ајвалија, Гајић Грујица (1960) син Вукосаве из Лебана, одведен са бензинске пумпе и касније убијен, Башић Драгослав (62), професор универзитета, тучен у колима, а затим жив растргнут, Герић Добрила (64) и њен син Винко (33) убијени из пиштоља у стану, Јовановић Предраг - Драган (1958) убијен на путу Подујево - Приштина, Перић Срђан из Доње Брњице, убијен из ватреног оружја а затим секиром измасакриран,Симић Велимир (60), слеп, скочио са терасе свог стана, Петар Топољски (25), запослен у мисији УНМИК, заклан близу Приштине.
Н. Н. из Грачанице, убијен од Шиптара из кола на путу за Грачаницу, Александар Перовић (44), радник МУП Србије, погинуо од подметнутог експлозива, Божидаревић Миодраг, из Горње Брњице, убијен и тело нађено у потоку.

СЛИВОВО КОД ГРАЧАНИЦЕ
СИМИЋ Живојин - Живорад, заклан заједно са три рођака: Димитријем, Трајаном и Живком.

ЛИВАДИЦЕ КОД ПОДУЈЕВА
ТЕРОРИСТИ дигли у ваздух са сто килограма експлозива аутобус “Ниш експреса” на путу Ниш - Приштина, 14. фебруара 2001. Тада су страдали на месту: Стојановић Ненад (1943) и Краговић Милинко (1943), возачи, Лазар Миликић (1936) из Липљана, Драган Вукотић (1954) из Косова Поља, Небојша Цокић (1974) из Садовине код Витине, са супругом Снежаном (1975) и сином Данилом (дете од две године), Мирјана Драговић (1981) из Лапљег Села, Сунчица Пејчић (1972) из Приштине, (Тихомир?) Стојковић или Стојановић (1969) из Косовске Каменице или Јасенова. Живана - Зорана Токић (1948) из Скуланова и Н. Токић, умрли од повреда.
Слободанка Јефтић из Чаглавице ударена намерно колима и касније умрла.

КОСОВО ПОЛЈЕ
СТЕПИЋ Живорад (65) убијен на пијаци у Бресју са Живојином Трајковићем (58), Галић Зоран убијен рафалом из комбија, Јоксимовић Момчило (1938), тело му нађено код Србице, Димић Синиша (испод 40) и Мирић Властимир (испод 40) из Батуса, погинули од подметнуте мине, Димић Златко (1963) из Крајишта и Филиповић Борко (1975) из Преоца страдали на исти начин, Н.Н. Србин убијен мецима у центру Косова Поља, Драгомир Додеровић (1950) избоден ножем близу обданишта.

ОБИЛИЋ
У МАЗГИТУ код Обилића киднаповано, а затим убијено, шест Срба: Павловић Слободан (47) и његов син Ненад (15), Миленковић Димитрије (47) и син Александар (15), Димић Момчило (33) и Прокић Дејан (19). Тодоровић Предраг (33), погинуо од бачене бомбе, Кукаљ Радован погинуо од дум-дум метка, Радосав Огњеновић (40) из Јањине Воде страдао од подметнуте мине, Рапајић Драган - Драгослав (око 50) из Обилића, заклан, Милосављевић Смиљка (60) из Племетине, страдао од метака испаљених из аутомобила, Слободан, Радмила и ЛЈубинко Столић измасакрирани у својој кући.

ЛИПЛЈАН
ФИЛИПОВИЋ Данијела (21) из Доње Гуштерице, убијена мецима у главу, Симић Милан, из Великог Алаша, Талић Мирко (70) и Јаворка (65), заклани у Липљану, породица Димића (Владан, Душан, Милован и Мила), убијени у кући, Перић Милорад нађен мртав, Максимовић Милан (65), умро по рањавању, Стојановић Милена, убијена кроз прозор њене куће, Ристић Томислав из Словиња, убијен у својој кући, Ђукић Ана из Вршевца, убијена, Перенчевић Драган из Липљана, убијен од КФОР, Станишић Зоран из Словиња, нађен мртав, Здравковић ЛЈубинка, убијена у Липљану, Вучић Н. из Доње Гуштерице, убијен, Ристић Милутин из Словиња убијен у дворишту, Ромић Лазар Бућо (60) и његова жена Милка страдали од бачене бомбе, Филић Планика (62) убијена при нападу Шиптара на њену кућу, Живић Зоран (53) и Трајковић Радојица (43) из Горње Гуштерице убијени, Живић Воимир (1927) и син Драган из села Старо Рујце страдали на њиви.

СТАРО ГРАЦКО
ПРИ жетви пшенице убијено 14 Срба: Јанићијевић Момчило, његов син Новица, и брат Миле, Јанићијевић Ч. Слободан, Цвејић Ј. Саша и Цвејић Д. ЛЈубиша, Живић И. Радован и његов брат Јовица, Ђекић М. Станимир, Ђекић Д. Божидар, Одаловић М. Андрија, Тепшић М. Миодраг, Јовановић Ц. Милован, Стојановић Д. Никола.

УРОШЕВАЦ - ШТРПЦЕ
ВУЈАНОВИЋ Ненад и његов син Срђан, Ђорђевић Милорад и његов брат Милош из Доњег Неродимља, Парлаћ Димко из истог села, Ђокић Богдан из Урошевца, Талић Мирко и његова жена Јованка, Шабић Милован из Неродимља, Маркоћевић из Штрпца, Стојан Илић, Дабић Н., Јездић Душан, официр.

НОВО БРДО
ЈОВАНОВИЋ Александар (77), убијен на стражи у селу, Вукас Миле (45), Стојановић Станко (55) из села Клобукара, претучен па обешен, нађен с балегом у устима, Стојковић Милорадка (36) из Лабљана, болесна, код оваца силована, сутрадан умрла, Стојановић Сава (60) из Лабљана, умро од последица рањавања, Живко Н. из Паралова, нађен обешен испред куће, Басић Митра (65), психички болесник, закована коцем за под и спаљена с кућом.

МЕМОРАНДУМ
**МЕМОРАНДУМ Српске православне цркве о Косову и Метохији**, који је издао Свети архијерејски синод Српске православне цркве, може се по цени од 350 динара купити у Патријаршији СПЦ у Београду и у њеним продавницама у другим местима СЦГ.

(НАСТАВЛЈА СЕ)