Наручивање

Ваша корпа је празна

КАЉУГА - Распродато!

Емил Зола

Библиотека:“Златни Французи”

Формат:125 x 207 мм

Број страна: 270

Повез:Тврди

Година издања: 2010.

ИСБН:9788674461839

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

О књизи

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Занимљива прича о друштвеном успону бескрупулозног Пјеровог млађег сина, новинара Аристида Ругона, који стиче велико богатство приликом преуређења Париза, продајући терене које је купио у бесцење, али је такође узбудљив љубавни роман. У свету Золиних романа преплићу се и сукобљавају два начела: начело живота и начело смрти. У тескоби која мучи Золиног јунака, притиснутог друштвеним оковима и непознатим снагама сопственог бића, препознајемо зебње човека нашег времена.

Цена 100,00 дин.

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Прочитајте одломак из књиге

О АУТОРУ

Емил Зола (1840-1902) један је од најчитанијих француских писаца и у својој земљи и иностранству. Нобеловац Андре Жид рекао је за њега да "нема личнијег нити репрезентативнијег француског писца од њега".

Зола успешно понавља подвиг који је начинио Балзак са својом Лјудском комедијом: као што је Балзак дао једну целовиту слику француског друштва прве половине XИX века, тако је и Зола насликао величанствену фреску Француске последњих деценија тог бурног века, описујући живот једне породице кроз пет генерација.

У двадесет романа циклуса Ругон-Макарових има око хиљаду и двеста личности, а обухваћени су мање-више сви друштвени слојеви и све људске делатности.

Родоначелница Ругон-Макарових је нервно лабилна Аделаида Фук, која се удаје за свог слугу сељака Ругона. Нјихов син Пјер, после добре женидбе, успева да се обогати захваљујући државном удару 1851. године и доспе у редове крупне буржоазије, али њена вамбрачна деца са пијанцем Макаром живе у беди.

Золина Каљуга друго је по реду дело из Золиног романескног циклуса. То је занимљива прича о друштвеном успону бескрупулозног Пјеровог млађег сина, новинара Аристида Ругона, који стиче велико богатство приликом преуређења Париза, продајући терене које је купио у бесцење, али је такође узбудљив љубавни роман.

У свету Золиних романа преплићу се и сукобљавају дваначела: начело живота и начело смрти. У тескоби која мучи Золиног јунака, притиснутог друштвеним оковима и непознатим снагама сопственог бића, препознајемо зебње човека нашег времена.

Зола је стекао заслужену популарност захваљујући не само свом списатељском делу, већ и као велики борац за истину и правду, бранећи неправедно осуђеног капетана Драјфуса.

Слични производи

БИБЕРЧЕ РАСПРОДАТО

БИБЕРЧЕ РАСПРОДАТО

Ђорђе Лобачев - илустрације

Цена

Записи из подземља

Записи из подземља

Фјодор Достојевски

Цена 100,00 дин.

ВАНДЕЈА СЕ БУНИ РАСПРОДАТО

ВАНДЕЈА СЕ БУНИ РАСПРОДАТО

Виктор Иго

Цена 100,00 дин.

Прикажи све вести

Курсна листа

23.01.2020
117.20 117.91 -0.00
109.19 109.85 +0.17
138.73 139.57 +0.52
105.74 106.38 +0.02

Комплетна курсна листа