Наручивање

Ваша корпа је празна

ГРОФ МОНТЕ КРИСТО, II том од III

Александар Дима

Библиотека:“Златни Французи”

Формат::125 x 207 мм

Број страна: 476

Повез:Тврди

Година издања: 2010.

ИСБН:9788674461785

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

О књизи

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Поред романа "Три мускетара", ово је најпопуларније дело Александра Диме. То је убедљива прича о издаји, љубави и освети. Млади капетан Едмон Дантес, лажно оптужен, заточен је у тврђави на острву Иф. Нјегов друг у тамновању је чудни свештеник опат Дарија који му открива тајну блага на острву Монте Кристо. Када опат умре, Дантес се завлачи у врећу у којој тамничари мисле да је опатово тело. Бачен у море, он успева да се спасе и нађе опатово благо. После петнаест година његови непријатељи не препознају у богатом грофу Монте Кристо младића кога су подло издали. Они сада заузимају високе положаје, вереника се удала за човека који га је бацио у тамницу, његова породица је унесрећена, али Монте Кристо ће спровести у дело дуго смишљану освету, а потом потражити мир и срећу далеко од Француске.


Цена 100,00 дин.

Количина

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Прочитајте одломак из књиге

О АУТОРУ

Александар Дима (1802-1870) прославио се својим историјским којима нема равних у богатој француској књижевности, а у европској стоји раме уз раме са Валтером Скотом. Међу неких три стотине дела , углавном позоришних комада и романа, највећи успех код читалачке публике доживели су "Три мускетара" и "Гроф Монте Кристо". Гроф Монте Кристо је узбудљива прича о издаји , љубави и освети.

Млади капетан Едмон Дантес, лажно оптужен, затечен је у тврђави на острву Иф. Нјегов друг у тамновању је чудни свештеник опат Фарија који му открива тајну блага на острву Монте Карло. Када опет умре, Дантес се увлачи у врећу у којој тамничари мисле да је опатово тело. Бачен у море он успева да се спасе и нађе опатово благо. После петнаест година његови непријатељи не препознају у богатом грофу Монте Кристо младића кога су подло издали. Они сада заузимају високе положаје, вереница се удала за човека који га је бацио у тамницу, његова породица је унесрећена, али Монте Кристо ће спровести у дело дуго смишљану освету, а потом потражити мир и срећу далеко од Француске.

Александар Дима био је један од најпопуларнијих романсијера и драмских писаца свога времена.

Слични производи

КАНДИД

КАНДИД

Франсоа Мари ару Волтер

Цена 100,00 дин.

На западу ништа ново

На западу ништа ново

Ерих Марија Ремарк

Цена 100,00 дин.

Замак РАСПРОДАТО

Замак РАСПРОДАТО

Франц Кафка

Цена 100,00 дин.

Прикажи све вести

Курсна листа

12.12.2019
117.18 117.88 +0.02
107.03 107.68 -0.19
138.97 139.81 +0.13
105.18 105.81 -0.45

Комплетна курсна листа