Наручивање

Ваша корпа је празна

ЧИЧА ГОРИО

Оноре де Балзак

Библиотека:“Златни Французи”

Формат:125 x 207 мм

Број страна: 240

Повез:Тврди

Година издања: 2010.

ИСБН: 9788674461808

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

О књизи

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Најпознатије дело француске књижевности, велики друштвени и снажан психолошки роман са три главне личности. То су: чича Горио, некад богати трговац који је све своје имање потрошио на незахвалне кћери; млади сиромашни племић Растињак, који ћели да се пробије у високо париско друштво; тајанствени Вотрен, одбегли робијаш, злочинац, али и бунтовник против друштвених неправди. У овом роману можемо пратити заплет типичан криминалном роману. То је и роман о одрастању и љубавни роман, али пре свега потресна прича о људској незахвалности.Цена 100,00 дин.

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Прочитајте одломак из књиге

О АУТОРУ

Оноре де Балзак (1799-1850), један од највећих романописаца свих времена, аутор је јединственог подухвата у читавој светској књижевности, романескног циклуса од 94 дела, Лјудске комедије. По речима Емила Золе "само је Шекспир отворио толико простран и жив свет људи". Ненадмашни мајстор реализма долази до генијалне замисли да особеним поступком враћања личности, претварање главних јунака једног дела у споредне личности другог и обрнуто, постигне утисак стварног живота, да кроз низ међусобно повезаних романа и привоведака пружи потпуну слику о свом времену, да прикаже сложену друштвену стварност Француске прве половине XИX века, али и да проникне у најдубље тајне својих јунака које раздиру велике страсти. Чича Горио, најпознајије дело француске књижевности, велики је друштвени, али такође и снажан психолошки роман са три главне личности. То су: Чича Горио, некад богати трговац који је све своје имање потрошио на незахвалне кћери; млади сиромашни племић Растињак, који жели да се пробије у високо париско друштво; тајанствени Вотрен, одбегли робијаш, злочинац, али и бунтовник против друштвених неправди.

У овом, у значењима богатом роману, можемо пратити заплет типичан за криминални роман о одрастању и љубавни роман, али пре свега потресна прича о људској незахвалности. Сахрањујући једног старца Гориоа Растињак ће покопати и своје илузије о животу: са гробља Пер Лашез вратиће се један нови Растињак, тигар спреман да се бори са другим тигровима.

Слични производи

Дон Кихот I/III

Дон Кихот I/III

Мигел де Сервантес

Цена 100,00 дин.

Виа Романа

Виа Романа

Вук Драшковић

Цена 200,00 дин.

СИНДБАД МОРЕПЛОВАЦ - РАСПРОДАТО

СИНДБАД МОРЕПЛОВАЦ - РАСПРОДАТО

Хиљаду и једна ноћ

Цена 50,00 дин.

ЈЕДНА СВАНОВА ЉУБАВ- Распродато!

ЈЕДНА СВАНОВА ЉУБАВ- Распродато!

Марсел Пруст

Цена 100,00 дин.

Прикажи све вести

Курсна листа

29.01.2020
117.19 117.90 +0.03
109.20 109.86 -0.25
138.53 139.36 -0.12
106.38 107.02 +0.09

Комплетна курсна листа