Наручивање

Ваша корпа је празна

ЧИЧА ГОРИО

Оноре де Балзак

Библиотека:“Златни Французи”

Формат:125 x 207 мм

Број страна: 240

Повез:Тврди

Година издања: 2010.

ИСБН: 9788674461808

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

О књизи

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Најпознатије дело француске књижевности, велики друштвени и снажан психолошки роман са три главне личности. То су: чича Горио, некад богати трговац који је све своје имање потрошио на незахвалне кћери; млади сиромашни племић Растињак, који ћели да се пробије у високо париско друштво; тајанствени Вотрен, одбегли робијаш, злочинац, али и бунтовник против друштвених неправди. У овом роману можемо пратити заплет типичан криминалном роману. То је и роман о одрастању и љубавни роман, али пре свега потресна прича о људској незахвалности.Цена 100,00 дин.

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Прочитајте одломак из књиге

О АУТОРУ

Оноре де Балзак (1799-1850), један од највећих романописаца свих времена, аутор је јединственог подухвата у читавој светској књижевности, романескног циклуса од 94 дела, Лјудске комедије. По речима Емила Золе "само је Шекспир отворио толико простран и жив свет људи". Ненадмашни мајстор реализма долази до генијалне замисли да особеним поступком враћања личности, претварање главних јунака једног дела у споредне личности другог и обрнуто, постигне утисак стварног живота, да кроз низ међусобно повезаних романа и привоведака пружи потпуну слику о свом времену, да прикаже сложену друштвену стварност Француске прве половине XИX века, али и да проникне у најдубље тајне својих јунака које раздиру велике страсти. Чича Горио, најпознајије дело француске књижевности, велики је друштвени, али такође и снажан психолошки роман са три главне личности. То су: Чича Горио, некад богати трговац који је све своје имање потрошио на незахвалне кћери; млади сиромашни племић Растињак, који жели да се пробије у високо париско друштво; тајанствени Вотрен, одбегли робијаш, злочинац, али и бунтовник против друштвених неправди.

У овом, у значењима богатом роману, можемо пратити заплет типичан за криминални роман о одрастању и љубавни роман, али пре свега потресна прича о људској незахвалности. Сахрањујући једног старца Гориоа Растињак ће покопати и своје илузије о животу: са гробља Пер Лашез вратиће се један нови Растињак, тигар спреман да се бори са другим тигровима.

Слични производи

Записи из подземља

Записи из подземља

Фјодор Достојевски

Цена 100,00 дин.

Деца "Олује"

Деца "Олује"

Миломир Краговић

Цена 200,00 дин.

Бранио сам истину -рaспродатo

Бранио сам истину -рaспродатo

Веселин Шљиванчанин

Цена 100,00 дин.

Прикажи све вести

Курсна листа

27.01.2020
117.19 117.89 -0.01
109.34 109.99 +0.14
139.23 140.06 +0.35
106.07 106.71 +0.31

Комплетна курсна листа