Акције и награде

"Вечерње новости" су организатор, спонзор, дародавац или медијски покровитељ бројних и разноврсних манифестација и акција. Медијски спонзоришу: Будвански фестивал, Дане мимозе у Херцег Новом, традиционални Сабор трубача у Гучи, такмичење хармоникаша у Сокобањи, филмски фестивал играног филма у Херцег Новом, Битеф...

НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ПОДВИГ ГОДИНЕ

Једна од најстаријих акција установљена после катастрофалног земљотреса 1963. године. Од тада, континуирано се уручују плакете најплеменитијим појединцима, чиме се одаје признање појединцима и колективима који су својом храброшћу, добротом и одважношћу задужили читаво друштво.

МЕША СЕЛИМОВИЋ

Једна од најпрестижнијих књижевних награда коју уручују “Вечерње новости”. Награду додељује Велики жири, састављен од најистакнутијих српских критичара, теоретичара, историчара и хроничара књижевности.

НАГРАДА “ЈОВАН ХАЏИ КОСТИЋ”

Додељује се за новинску сатиру, а носи име знаменитог аутора рубрике ТРН која у “Вечерњим новостима” излази од самог почетка листа. Уведена је 1997. године и једна је од најпрестижнијих награда у новинарству.

ЖАНКА СТОКИЋ

Награда за најбоље глумачко остварење у Србији, у сарадњи са Народним позориштем, а уз помоћ општине Пожаревац.

СЛОБОДАН ГЛУМАЦ

Награда за укупан новинарски рад у Компанији “Новости”.

КОНКУРС АРХИТЕКТУРЕ

Некада чувени “Борбин” конкурс, од 2003. године под окриљем “Новости”, на којем се награђују најбољи студентски и професионални радови из области архитектуре. Ово је један од најпознатијих конкурса архитектуре на нашим просторима, стар више од четири деценије. Конкурс издваја најквалитетније у домаћој продукцији и упорно се бори за афирмацију савременог речника у градитељству.

ИЗБОР ЗА НАЈСПОРТИСТУ ГОДИНЕ

Акција листа “Спорт”, покренута 1957. године, у оквиру које, једном годишње, жири који чине Претходни добитници овог признања бира најбољег спортисту.

SHOOTING RALLY

Акција листа “Калибар”. Сваке године у октобру, организује се јединствено такмичење у Европи, у оквиру којег се комбинује управљање теренским возилом и неколико стрељачких дисциплина.

НАЈ ТОРТЕ

Сваког октобра домовима за незбринуту децу поклањамо најлепше торте, које с љубављу месе вредне домаћице широм Србије.
Прикажи све вести