Умирите подочњаке

А. М.

недеља, 29. 04. 2018. у 17:28

Умирите подочњаке

Shutterstock

Тамни подочњаци упозоравају да је организам уморан, под стресом или да се бори са инфекцијом

НАДУТИ подочњаци су веома честа појава, али немају много везе са недостатком или превише сна, већ могу да буду показатељ да нешто у животу мора да се промени.

Надудост испод очију је најчешће последица задржавања воде или нагомилавања лимфне течности. Овај проблем се решава смањењем соли у исхрани. Тамни подочњаци упозоравају да је организам уморан, под стресом или да се бори са инфекцијом. Уколико ниједан од руских народних препарата не уклони подочњаке треба отићи код лекара.

Сода бикарбона

Неколико кашичица соде бикарбоне треба помешати са неколико капи воде и доњом страном кашике намазати преко подочњака, даље од очију. После неколико минута се испира лице.

Краставац

Краставац помаже код надутих подочњака, црвенила и иритација, а користи се хладан, исечен на танке колутове који се стављају на очи. Колутови би тебали да одстоје пола сата.

Црни и зелени чај

Камилица смањује црвенило и хладне кесице се стављају на очи како би смањиле надутост. Црни и зелени чај, за разлику од камилице, садрже кофеин, па сужавају мале крвне судове у кожи око очију. На тај начин ове кесице подстичу циркулацију. Хладне кесице чаја треба да делују око 15 минута. Уколико се третман понави два пута недељно - затегнуће се кожа око очију.

Беланца

Беланце се добро умути и када постане пенасто и чврсто, нанесе се на подочњаке да стоји око 15 минута. Док се беланца суше кожа ће се затезати и подстицати циркулацију.

Млеко

У хладно пуномасно млеко се умочи парче вате, исцеди и стави на очи. Када одстоји десетак минута - оток ће спасти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације