Лако до лепе терасе

М. Д.

17. 05. 2018. у 16:55

Лако до лепе терасе
Ако већ нисте, прави је тренутак да рашчистите терасе, баците оно што сте током зиме оставили напољу и оплемените ову просторију у стану која ће допринети да још више уживате у лепим данима.

Уз мало труда и креативности, од терасе је могуће направити праву оазу у центру града. Наравно, имајте у виду ограничења, попут простора и буџета, али знајте да и мала тераса може изгледати фантастично.

Минимализам, морски стил, тропски, скандинавски или неки други - на вама је шта ћете изабрати. Пре него што се определите за стил, прво размислите шта желите, да ли вам је потребно место где ћете обедовати док је лепо време или простор у ком ћете се завалити и опуштати након напорног радног дана. Затим размислите о материјалима, најпопуларнији материјали за намештај за терасе су ратан, гвожђе, пластика, алуминијум, дрво. Ако вам је тераса на удару сунчевих зрака и кише, водите рачуна да материјали које користите буду отпорни на воду и сунце.

Сто, столица, биљке - већ је то довољно да направите своју оазу у центру града. За романтичне вечери додајте свеће, лампе, фењере. На зид закачите полицу на коју можете распоредити књиге, украсне чиније, ситнице. Ако сте са летовања донели каменчиће са плаже, распоредите их у чиније или саксије за цвеће. Ако не знате коју боју да одаберете, жута је увек прави избор за терасу јер доноси ведрину, свежину, оптимизам.

Под покријте специјалним плочицама које личе на дрво или још једноставније и јефтиније - ставите стазу. Можете направити морску оазу тако што ћете купити стазу у плавој боји, беле столице и набавити неколико наутичких мотива, попут сидра. Или, направите тропски рај куповином шареног текстила, јастучића за столице у јарким бојама, а помоћи ће вам и мноштво биљака.

Од детаља су занимљиви гајбица која може да "глуми" сто, само је ишмирглајте и обојите у неку јарку боју. Дрвена клупа доноси шарм и топлину, само на њу набацајте мекане јастучиће.

Савет плус: Француски балкон не оставља много простора за украшавање. Најлакши начин да га оплемените је уз помоћ цвећа, па распоредите разнобојне саксије са цвећем, најбоље да буду у живописним бојама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације