ДА бисте скинули лошу карму због које не успевате да пронађете особу са којом бисте заиста могли да будете срећни у животу, крајње је време да прст кривице уперите у себе - поручује Маргарет Пол, социолошкиња и терапеуткиња. На основу истраживања која је спроводила и објавила у бројним књигама, закључила је да је све на нама. Да ми бирамо. Грешимо или правимо добре одлуке.

- Многи упорно привлаче погрешне особе - заузете или проблематичне, а онда утопистички мисле да ће их променити, јер љубав наводно има такву моћ - наводи Полова. - То је заблуда. Као што неки мисле да ће ако партнера успеју да натерају да их воли, бити срећни. Нема ту среће. Потребан је само рад на себи, а не на другом. Ако желите да престанете да привлачите недоступне и погрешне људе, прво завирите у своју унутрашњост.

Она тврди да човек прво мора да заволи себе, да би привукао праву другу половину.

- Без љубави према себи, уз потребу да стално добијамо само љубав од других, и даље се неће десити прави избор партнера. Људи се заваравају, па се баве другима, мењају их, условљавају, а заправо је суштина да се баве собом и онда ће сродна душа сама да се појави - поручује Полова.