Зашто жене варају: Изгледа да је крива биологија

NovostiOnline

23. 01. 2020. у 13:26

Зашто жене варају: Изгледа да је крива биологија

Depositphotos

Неке жене су, изгледа, предодређене да варају партнере захваљујући мутираним генима
Неке жене су, изгледа, предодређене да варају партнере захваљујући мутираним генима.Конкретно, велика студија о понашању људи открила је да мутације у гену вазопресинског рецептора АВПР1А изгледа да су повезане са неверством код жена, али не и код мушкараца.

Вазопресин је хормон који игра важну улогу у романтичним везама, као и у сексуалној мотивацији или жељи особе да се укључи у сексуалне чинове.

У основи, мутације у овом гену могу утицати на то како жена реагује на вазопресин, а самим тим и на то како се емоционално повезује са својим партнером и колико ће желети да тражи секс изван везе са тим партнером, пише Листверсе.

Пошто је ово генетска мутација, може се пренети и на потомство жене која вара, дајући исту предиспозицију.

Потребно је обавити још истраживања да би се ови налази потврдили или оповргли, али ови резултати обећавају јер ће пружити биолошки разлог зашто неке жене може да привуче идеја неверности - то је, једноставно, у њиховим генима.


Б92.нет

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Goran

23.01.2020. 16:27

Udjem u kafić pogledam žensku populaciju i za par trenutaka vidim gde može a gde nebi moglo i da sam poslednji muškarac na planeti. Sve je u očima žena je knjiga neko zna da čita a neko jednostavno istu pocepa...