СВИ смо се сусрели са овом ситуацијом: љубав је некада цветала, а сада никако нисмо одушевљени нашим избором партнера. Свакако, реч љубав има тенденцију да постане свеприсутна, све док не схватите да више не пројектујете мала срцуленца према особи са којом сте.

Нажалост, било да се ради о моћи Дизнијевих филмова или компликованој капиталистичкој шеми, сви смо навучени на идеју да морамо пронаћи праву љубав како бисмо уживали у животу. Самим тим, веома је тешко помирити се са везом која је прешла свој рок трајања. Вероватно и у таквој вези постоји поприлична количина љубави, али је сада претворена у удобност и комфор.

На крају крајева, ипак, свако ко се икада нашао на стази “одљубљивања” свакако је свестан да понекад једноставно морамо одустати док смо у предности. Овог пута, откривамо вам 10 знакова који вам управо то говоре. Ако којим случајем осећате да ваша веза није страствена и узбудљива као што је некад била, саветујемо вам да их прочитате.


1. Ређе водите љубав
То је чиста наука – људи желе да воде љубав са особама које их привлаче. Са онима које их не привлаче? Па, не баш.


2. Ваш партнер вам је више најбољи пријатељ него љубавник
Друштво нас је научило да наш партнер мора бити наш најбољи пријатељ, али, ипак, не бисте смеле превише да се опустите. Ако почнете са својим партнером да радите исто оно што и са својом најбољом пријатељицом, без грљења, љубљења и вођења љубави, идете опасном стазом.


3. Одређене навике вас нервирају
Када сте тек у љубави, све те мане и чудне навике вас одушевљавају, али касније, током везе оне почињу да вас излуђују. Ако се управо то дешава са вама и ексцентричностима вашег партнера, вероватно ваша љубав попушта.


4. Поново су вам привлачни други људи
Када сте у првом периоду своје љубави, углавном не одвајате очи од свог партнера. Ипак, ако сада себе хватате како поштено одмеравате сваку атрактивну особу на свом путу до посла или мало више флертујете када изађете у град, морате бити свесни да вам партнер више није привлачан као некада.

5. Није вам пријатно у друштву других парова
Када сте у љубави, не примећујете друге парове који јавно изражавају своју љубав јер сте и ви једни од њих. Ипак, ако вам се у неком тренутку смучи њихово понашање, вероватно сте љубоморни јер је њихова веза боља од ваше.


6. Свађе постају све чешће
Свађе и расправе с времена на време су сасвим нормалне, али ако се свађате константно, јасно вам је да ту нешто није како треба.


7. Разговори нису оно што су били
Када сте заљубљени у некога, тема за разговор има у неограниченој количини. Понекад не можете престати да причате. Ипак, ако разговор у једном тренутку ваше везе почне да одумире, то је добар показатељ да се ваша веза ближи року истека.


8. Осећате да нешто недостаје
Не можете баш одмах да схватите шта вам тачно недостаје у вези… то вас мучи и прогања. Можемо вам само рећи да се тако осећа свака особа која није у квалитетној вези.


9. Више не видите заједничку будућност
У једном моменту сигурно сте заједно испланирали читаву своју будућност, а сада не можете се видети како излазите заједно следеће недеље, а камоли за десет година. Тешо је проценити једну везу, посебно ако вас је некада испуњавала и грејала. Ипак, вероватно је боље раније знати ако особа са којом сте није права за вас.10. Не говорите волим те као некада
Када осећате да некога волите, то ћете и изговорити. Ако га не волите или нисте сигурни, нећете, пише Мари Клер.