Заједничка путовања усрећују више од венчања: Шта паровима поправља расположење

С. Д.

23. 01. 2020. у 09:52

Заједничка путовања усрећују више од венчања: Шта паровима поправља расположење

Depositphotos

Чак 70.000 људи из 17 земаља признало је да мало ствари може да замени осећај среће који је присутан када путују. Када желе да поправе расположење, 77 одсто њих то чини тако што резервише путовање за одмор

МАДА ће многи рећи да им је дан када су се вољеној особи заклели на вечну љубав био најсрећнији у животу, неке студије говоре другачије. Више од венчања усрећују путовања, показало је истраживање интернет-странице Booking.com.

Наиме, 49 одсто испитаника је рекло да су осећали веће задовољство и узбуђење када су отпутовали на годишњи одмор него на венчању. Исти проценат људи истиче да састанак са партнером не изазива толико емоција као путовање, а код 45 одсто испитаника ни просидба.

Чак 70.000 људи из 17 земаља признало је да мало ствари може да замени осећај среће који је присутан када путују. Када желе да поправе расположење, 77 одсто њих то чини тако што резервише путовање за одмор. Толику радост не може да пружи ни шопинг, јер људи више цене нова искуства него поседовање материјалних ствари. Тако мисли 70 одсто њих. Рецимо, 56 одсто испитаника би радије отишло на одмор, него купило нову гардеробу или електричне уређаје. Истраживање је показало да планирање путовање побољшава емотивно стање. То би усрећило чак 72 одсто људи, док 80 одсто осећа узбуђење само кад погледа карту и одабере дестинацију за путовање. Али више од половине је рекло да је куповина одеће за одмор један од главних разлога за боље расположење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације