У жељи да се допаднете особи са којом сте тек почели да флертујете, сигурно се трудите да сваку поруку завршите бар знаком питања или тачком, чему иначе можда нисте склони. Док поштовање правописа током дописивања многи оцењују као значајан филтер кроз који пропуштају потенцијалног партнера, неке студије показују да то и није толико добро.

Уколико сте по том питању увек беспрекорни и водите рачуна да свако слово буде тачно исписано, а свака реченица бескрајно смислена, граматички правилна и означена знацима интерпункције, ризикујете да саговорник помисли да сте неприродни и неискрени. До таквог закључка је дошао тим научника са Универзитета у Бингхамтону. Истраживачи су спровели студију међу студентима који су читали поруке на екрану и папиру, а затим доносили процене о онима који су их написали.

Испоставило се да су људи који нису користили тачку и знак питања оцењени као искренији и спонтанији. Они који су употребљавали смајлије су такође боље прошли од оних чије су поруке изгледале као писмени састав из школе.