Савршен изглед није најважнији: Праве мушкарце највише привлаче ове две особине

NovostiOnline

четвртак, 26. 12. 2019. у 10:48

Савршен изглед није најважнији: Праве мушкарце највише привлаче ове две особине
Изненађени или не, ове особине су се показале као најважније...
Док већина жена покушава да постигне физички изглед близак данашњим стандардима лепоте, испоставило да се мушкарци "не падају" само на извајано тело или савршене карактеристике лица.

Заправо, уместо дугих ногу и извајаног стомака, јачи пол радије бира жене на основу других, много привлачнијих, атрибута. Реч је о мирису и гласу.

Према истраживању објављеном у академском часопису "Frontiers in Psychology", боја гласа је једнако битна као и добар изглед.

Аутори студије су анализирали чак 73 досадашња истраживања на тему атрактивности, које датирају између 1977. и 2017. године, како би указали изглед, звук и мирис снажно утичу на укупну атрактивност.

Студија коју је предводила, Агата Гројецка са Универзитета у Вроцлаву, открила је да се атрактивност обично не базира на једном фактору већ на комбинацији више ствари, а мирис тела и глас играју велику улогу.

- Неки мириси нису само оцењени као пријатнији већ и сексепилнији, а поред тога, они покрећу људе на флерт. Са друге стране, непријатни мириси могу да имају негативан утицај на везу - истакла је Агата.

Када је реч о гласу, стручњаци су пронашли да боја гласа помаже другима да процене какви сте у сексу, које су ваше године, да ли сте доминантни и плодни.

- Акустични и мирисни знакови могу, засебно или у комбинацији, снажно да утичу на привлачност појединца, а тиме и на ставове и поступке према тој особи. Импресивна је количина информација које се могу проценити о особи искључиво на основу њеног мириса и гласа - закључила је.(Телеграф.рс)


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације