Вегетаријанци бољи љубавници од месождера? Експеримент који многи оспоравају

С. Д.

11. 12. 2019. у 15:24

Вегетаријанци бољи љубавници од месождера? Експеримент који многи оспоравају

Depositphotos

Амерички уролог покушао је да кроз експеримент са тројицом спортиста утврди како исхрана утиче на сексуално узбуђење мушкараца, али стручњаци упозоравају да не треба доносити преране закључке

ДА ли су мушкарци који не једу месо бољи љубавници од оних који преферирају другачији начин исхране? На ово питање покушао је да одговори амерички уролог др Арон Шпиц, кроз експеримент у коме су учествовали спортисти (кошаркаш, бејзбол играч и тркач са препонама).

Прве вечери су јели буритосе (мексички специјалитет) са месом, а следећег дана то исто али без меса, са сојом и грашком. Спортисти су током ноћи носили специјални уређај, а доктор је посматрао активност њихових тела док спавају. После безмесних оброка сексуално узбуђење мушкараца је трајало три до четири пута дуже него када су јели месо. Доктор Шпиц сматра да ће јачи пол брже изгубити мушкост, будући да више од жена једе месо. Али стручњаци су сагласни у томе да не треба доносити преране закључке. Индијски гинеколог Рај Матур сматра да се из овог експеримента не може извући никаква клиничка поука, нити саветовати мушкарцима да не једу месо, јер није реч о научном истраживању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Marko

11.12.2019. 16:52

Дајте ми жену вегетаријанца па ако она потврди,и ја се слажем.