Слажемо се с оном да су четрдесете нове тридесете, али ипак се с годинама тело жене мења – а тиме и сексуални живот.

Као што и свака веза подлеже променама, с годинама се мењају и ствари у кревету. Погледај које промене нас очекују од 40. године надаље:

1. Евентуално ћеш имати мање воље за сексом

Кад навршимо 40 година лагано се почињу мењати нивои хормона. То може довести до тога да жене имају мање жеље за сексом. Такође се може догодити да им треба више времена да заиста буду спремне, јер се дешава да имају проблеме са сувоћом вагине.

Притисак се може смањити с помоћу лубриканта. Осим тога, разговор с партнером помоћи ће да се пронађе прави пут – с којим ће оба партнера још дуго времена задовољно уживати у сексу.

2. Пуно је теже затруднети

Што је жена старија, то више опада квалитет и количина јајних ћелија. С тим у вези је пуно теже остати у другом стању у такозваној „другој половини живота“.

3. Чешће доживљаваш оргазме

Мит је да зреле жене не могу доживети оргазам. Наиме, што је жена старија има и више искуства, мање сумња у себе и отворенија је. Због тога није ограничена или под стресом за време секса, него једноставно ужива. Зато је женама у 40-има лакше крунисати секс оргазмом.

Прочитајте и: Muškarci i žene varaju podjednako: Koji su najčešći razlozi za neverstvo u braku?

4. Он може дуже

И код мушкараца се с годинама мења ниво хормона. То води до тога да он може дуже одгађати оргазам те интензивније уживати у сексу. Тако може имати више времена за партнеркуи већа је вероватноћа заједничког оргазма.

5. Пронаћи ћете нове начине за забаву у кревету

Ако у кревету не иде више на уобичајен начин, то може бити иритантно за многе парове. Међутим, то може бити и прилика за испробавање неких нових ствари. Тако се партнери могу зближити на сасвим нови начин и имати још пуно сасвим нових, узбудљивих доживљаја.

(мисс7)