ИСТРАЖИВАЊЕ је довело до објашњења зашто људи лажу како би дошли до секса и установљено је да је то сасвим у реду.

Ово се стално догађа, да једна или обе стране лажу како би боље привукле особу која их привлачи како би што пре завршиле у кревету с њом, јер да их занима унутрашња лепота, не би лагали.

Оно што је добро јесте да сада постоји научно истраживање на које се можете позвати. Ради се о Магазину за експерименталну психологију, у коме постоји податак да је сасвим нормално лагати ради сексуалног ужитка.

Када се нађете у близини особе која вас привлачи ваш мозак установи потенцијални ужитак и учиниће све да до њега дође, исти принцип је и с храном и пићем.

Иако је то можда против вашег „нормалног“ карактера, када не бисте лагали и не бисте улепшавали, у ситуацијама где долази до задовољавања „примитивног“ дела личности, буди се најстарији центар у мозгу и чини све да буде срећан.

"Када постоји могућност секса, људи су склони да промене своје ставове и да допуне и преокрену причу о себи", саопштили су истраживачи Универзитета у Рочестеру, пише "Метро".

У истраживању је учествовало 600 хетеросексуалних студената који су имали интеракције с припадницима другог пола. Били су подељени у две групе и требало је да буду другачијих ставова од оних које су имали њихови саговорници.

Међутим, део групе је пре разговора имао прилику да види слике сексуалне конотације и та група је несвесно само потврђивала ставове друге стране иако је речено да то не чине.

То је доказало претпоставку да ће особе којима је у подсвести сексуална жеља лагати, потврђивати, повлађивати, улепшавати или напросто учинити шта год је потребно да доживе сексуални ужитак.

Постоје истраживања која су показала да ће многи слагати атрактивног странца о броју партнера с којима су имали сексуалне односе.

Све ово, кажу научници, јесте нормално, али да свакако треба настојати да се лагање, ако већ није могуће контролисати у потпуности, треба смањити до минимума.

Свако жели да се прикаже бољим, паметнијим, успешнијим, лепшим, али уколико будете претеривали, и друга страна ће имати потребу да вас достигне у свим врлинама, па је могуће да ће обе стране доживети велико (непријатно) изненађење кад се пробуде ујутру.


Аутор: Супержена