Колико минута траје добар секс? Људи говоре једно, али штоперица открива нешто друго

НовостиОнлине

уторак, 29. 10. 2019. у 22:42

Колико минута траје добар секс? Људи говоре једно, али штоперица открива нешто друго

Depositphotos

Pročitajte i: Dobre i loše strane seksa pomirenja: Može da bude od pomoći, ali i da upropasti vezu

СВАШТА се може стићи за пет минута: обарити јаје, послушати добру песму, нахранити косу регенератором... Или имати секс. Зато јер, доказано, у просеку секс ни не траје дуже. Овај изненађујуће скроман резултат изнедрило је врло прецизно мерење Института за мушко здравље (Институт фüр Мäннергесундхеит) у Хамбургу.

Наравно да је изазвао бројне коментаре женске стране попут "Ако мушкарац може само тако кратко, мени би то био разлог за развод... Мој може много дуже..." или "5 минута, забавно... Мени се чини да цела ствар траје вечно...". Чини се да је тема врућа, готово призива претеривање и подцењивање.

Нека чињенице говоре

Има много забавних публикација на ту тему. На пример она коју је објавио један произвођач кондома. Након одговора прикупљених од испитаника, рангирао је земље по томе колико дуго траје просечно вођење љубави у свакој од њих.

На водећем је месту Нигерија с 24 минуте, а следи Грчка (22 минуте). Француска, позната као земља добрих љубавника са 15 минута је на претпосљедњем месту.

Њихово истраживање ипак не открива јесу ли сви говорили истину или су лажљиви хвалисавци јер резултати се ни приближно не поклапају с научно доказаним.

Могао сам само 3 секунде... „

Јер, откуда онда приче попут ове? Т. (42) испричао је. "Увек је трајало врло кратко, све би било готово већ након три секунде. Мојој првој жени то није сметало, није марила превише за секс, а ја нисам знао за друго. Али кад сам срео своју садашњу партнерку, то се променило. Прво је мислила да сам дуго без секса па ми се зато то догађа, али онда ме послала код уролога. И помогао ми је, открио неке трикове који функционишу, на пример да размишљам о неким демотивишућим стварима за време секса. Одједном сам схватио да секс може дуго трајати. И да стигнем чак да испробам разне позе.

Свако има свој доживљај времена...

Ово већ звучи као вероватнији сценарио од оних 24 минута, посебно ако знамо да се мери време од пенетрације до оргазма. Професор Франк Соммер са Медицинског центра Хамбург-Еппендорф питао је парове управо за трајање тог чина.
Одговор мушкарца: 25 до 27 минута. Одговор жена: 12 до 15 минута. А тада су те одговоре проверили са штоперицом у руци... Резултат је био отрежњујући: у просеку, измерено време је било 3,11 минута.

Одакле толика разлика: Па, можда су испитаници укалкулисали и време предигре. А можда једноставно изгубимо осећај за време док водимо љубав?

Pročitajte i: Dobre i loše strane seksa pomirenja: Može da bude od pomoći, ali i da upropasti vezu

Није желео да стане, мислио је да то тако мора...“

Међутим, има и обрнутих случајева од оног "брзог" Тома. К. (33) је испричала следеће: "Ја увек доживим врхунац врло брзо, а њему треба бескрајно дуго. Кад то причам пријатељицама, оне мисле да је то додатно време луксуз у којем треба уживати, али мени то смета. Дуго му ништа нисам говорила да га не повредим, али напокон сам му рекла да не могу толико. Он је мислио да мора да издржи најдуже могуће, да је то мени супер."

Је ли дужи секс заиста бољи?

Приче су различите, али намеће се питање: има ли добар секс везе с трајањем? Логично би било да желимо да оно што нам је фино и пријатно траје што дуже. Није леп само оргазам, лепа је и предигра и сам чин и не желимо да то престане. Рачуница није тако једноставна. Романсирану верзију да вођење љубави мора да буде прекрасно, романтично и бескрајно дуго да би било задовољавајуће подржавају филмови, књиге, мада то нема пуно везе са стварношћу.
Истраживање проведено на Бехренд колеџу у Пенсилванији открило је да је женама након 13 минута углавном доста. Зато је најбоље опростити се од мерења доброг секса штоперицом.
Трајање је само један од аспеката, а питање "колико дуго треба да траје?" само ствара притисак.

Важнија су питања: како волим да водим љубав, шта ме узбуђује, шта ми смета? Кад то знамо, и све ће друго бити у реду. И „брзински секс“ је много пута одличан, као и дуго вођење љубави без оргазма. А у најбољем сценарију, тих 5 минута ако у њима заиста уживамо чиниће се бескрајнима...


(мисс7.24сата.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

РОБИА

30.10.2019. 04:12

5 minute! to je neka shalala . To za zeceve ili .... bez pola sata, sat I da ne kazhem vise nema smisla sa seksom se zanimati. posle 5 min zhene su obavezno ljute. kao tako brzo, pa misli malo I na mene, ja nisam ni osetila...

Sober

30.10.2019. 07:28

5 min je sasvim dovoljno jer muskarac mora posle da stigne još da opere sudove, prostre veš, usisa...

Čika Velja

30.10.2019. 11:22

Cime li se mi zamaramo? Ako oboje iz tih 30 sekundi ili 30 minuta izvuku najbolje,zasto pokusavati ugurati sve to u stereotip???