Љубав прави од нас оптимисте

Т. Л.

01. 10. 2019. у 09:37

Љубав прави од нас оптимисте

Илустрација / Depositphotos

Љубав људима мења перцепцију гледања на свет, изоштравајући позитивне ствари, а смањујући оне негативне. Тако временом почињу да усвајају тај оптимистичан поглед, који се проширује на све сфере

АКО сте песимиста по природи, љубав може да вас учини оптимистичнијом особом, а ведре личности "изазове" да буду још веселије - показало је истраживање објављено у часопису Journal of Personality. Ово нарочито важи у случају нервозних особа, које су неретко непријатељски расположене према другима.

У студији је учествовало 245 парова, узраста између 18 и 30 година. Истраживачи су их четири пута, током девет месеци, испитивали о тренутним везама, са циљем да измере ниво њихове неуротичности и песимизма. Резултати су показали да су се они драстично смањили код већине испитаника, а научници су закључили да је за то крива љубав.

- Она људима мења перцепцију гледања на свет, изоштравајући позитивне ствари, а смањујући оне негативне. Тако временом почињу да усвајају тај оптимистичан поглед, који се проширује на све сфере, појачава осећај самоуверености и самопоштовања - наводи се у извештају студије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације