Размишљате о заједничком животу? Ово су знаци да је превише рано за то

Новости Онлине

26. 09. 2019. у 23:33

Размишљате о заједничком животу? Ово су знаци да је превише рано за то

Depositphotos

Ако сте забринути да бисте могли прерано да закорачите у заједнички живот, онда добро проучите ово
МНОГИМ паровима започињање заједничког живота делује као једноставан и логичан корак. Уштедећете новац, имаћете помоћ и друштво у кући... Док, с друге стране, за неке то представља само спас за везу, финансије и слично.

Хафингтон пост доноси неколико детаља који разликују ова два случаја. Ако сте забринути да бисте ваш партнер и ви могли прерано да закорачите у заједнички живот, онда добро проучите ових неколико знакова.

1. Користите усељавање као начин да процените снагу своје везе. Овако велики кораци не треба да буду нешто чиме ћете тестирати да ли је ваша веза стабилна и успешна. Заједнички живот је у нормалним ситуацијама знак да сте већ у вези која је изразито стабилна и успешна. Осим тога, пар би требало да буде узбуђен због новог великог корака, каже терапеут Курт Смит, преноси Клиx.ба.
"Заједнички живот је нешто што треба да урадите када утврдите да је веза квалитетна и да сте обоје спремни на такву промену", каже Курт Смит.

2. Још нисте прошли кроз прву велику свађу. Иако се чини романтично и као прави корак, све везе од само неколико месеци не треба да прерасту у заједнички живот. Врло је могуће да у кратком периоду од свега неколико месеци нисте имали времена да прођете кроз одређене тестове и тешкоће које се могу да се појаве у вези. Овакве ствари су нужне да бисте проверили кога имате поред себе и да ли је то неко с ким има смисла започињати заједнички живот.
"Морате да видите како ваш партнер реагује када се нађете у компликованој ситуацији или када се посвађате. То је важан фактор о којем морате да размислите", каже терапеут и сексолог Исаја Мекими.

3. Нисте разговарали о новцу. Иако баш и нису привлачни, разговори о новцу и финансијским плановима и циљевима су обавезни. Ако их будете заобилазили у почетку, касније ћете се наћи у ситуацијама у којима ћете се свађати око тога.
"Морате да разговарате о томе како ћете делити трошкове за рачуне, колико ко зарађује и како ћете отплаћивати рате и дугове које можда имате. Будите отворени у вези с оваквим стварима, јер ако нисте, то значи да ваша веза није довољно зрела и да нисте спремни за наредни корак", каже Смит.

4. Неко од вас двоје има цимера или дете који нису одушевљени вашом идејом. Ако имате цимера или дете, обавезно га питајте за мишљење о довођењу партнера у ваш заједнички простор.
"Вама и вашем партнеру се можда свиђа идеја о усељењу, али ако то не одговара свим укућанима, онда на тај начин можете направити проблем у кући. Заједнички живот с партнером није само љубав, ту постоји доста практичних детаља на које треба пазити", каже психолог Рајан Хоувс.

5. Мислите ли да усељењем можете да поправите и уклоните постојеће проблеме у вези? Ако је одговор да, варате се. Када је веза у кризи, врло је вероватно да вам је потребан сопствени простор, што сигурно нећете добити ако почнете да живите са партнером.
"Ако вас је партнер преварио, ако имате проблема с разумевањем или нешто слично, па мислите да заједнички живот може да поправи компликације, време је да закочите. Узмите времена за себе и размислите зашто је дошло до проблема у вези, како можете да решите и спречите нове или сличне компликације", каже терапеут Аманда Деверих.

6. На крају, партнер вас притиска да почнете заједнички живот. Ако вам интуиција говори да ситуација није идеална и да није време за овако велики корак, послушајте је. Чак и ако вас партнер стално уверава да ће све бити у реду, чињеница да сте несигурни није добар знак.
"Мала трема је нормална, али ако вам тело шаље јасне знаке да сте поранили или да нисте спремни, немојте да се форсирате. Верујте свом инстинкту, чак и ако вас партнер уверава да сте у 'сигурној зони'", каже Ховс.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације